Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı İle Polis Memurları Arasında Empati Maçı

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı İle Polis Memurları Arasında Empati Maçı

Yayın: 11.05.2022 00:57
Paylaş:
A+ A-

Engelliler Haftası münasebetiyle Karabük’ü Tekerlekli Sandalye Basketbol Türkiye 1. Ligi’nde temsil eden Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü ile İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları arasında Tekerlekli Sandalye Empati Maçı oynandı.


Yeni Mahalle Spor Salonu’nda oynanan basketbol müsabakasında Demir Kartal Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ile polis memurları karma takımlarda kıyasıya mücadele ettiler. Karşılaşma 24-24 berabere sona erdi. Maç öncesinde Engelliler Haftası’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Karabük Valisi Fuat Gürel, her ortalama engelli vatandaşın yaşayabileceği bir ortam olması gerektiğini söyleyerek, “Her kurumun üzerine düşen vazifeyi hassasiyetle yerine getirmek lazım. Bugünün özel bir yanı var; Bir tarafta tekerlekli basketbol takımımız var ama diğer tarafta polis kardeşlerimiz var. Basketbol takımımız tekerlekli sandalye ile nasıl basket atılacağını gösterecekler” şeklinde konuştu.
Karabük Demir Kartal GSK oyuncularından Kudret Fatih Ünlü çok güzel bir maç olduğunu ve eğlenceli geçtiğini belirterek, “Emniyet Müdürlüğü sağ olsun böyle bir proje sunmuşlar. Bizi de buraya davet ettiler. Kendilerine teşekkür ederiz. Önemli bir hafta diyoruz ama biz engelliler için önemli hafta yok aslında. Normal insanlardan hiçbir farkımız yok. İnsanlar nasıl hayatına devam ediyorsa biz de öyle devam ediyoruz. Sadece belli başlı yapamadığımız sorunlar var. O sorunları da çabamızla ve çevremizin desteğiyle bir şekilde atlatıyoruz. Güzel bir etkinlik oldu. Maçımız da güzel geçti. Eğlenceliydi. Bizim bu sporu yaparken ne tür zorluklar yaşadığımızı onlar da gördü. Gerçekten tekerlekli sandalye basketbolu seyir zevki yüksek bir müsabaka türü. Herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Karşılaşmayı, Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J Kd Albay Garip Gümüş, Demirkartal GSK Başkanı Erdoğan Gökçe, kurum müdürleri, dernek müdürleri, emniyet personeli ve vatandaşlar takip etti. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Sosyal Medyada “Nefret Söylemleri”ne İlişkin Soruşturmada 2 Gözaltı

Yayın: 29.03.2024 10:26
Paylaş:
A+ A-

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca, Karabük Üniversitesi‘nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşandığı öne sürülen olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yapan zanlılar hakkında gözaltı kararı verdi.

Emniyet ekiplerince yakalanan zanlılar F.D. ve E.A. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı suçlardan hakkında yakalama kararı çıkarılan ve İstanbul’da olduğu tespit edilen M.E.D. hakkındaki talimat, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.