Tetiker; “Gençlere Örnek Olmayı İstedim”

Tetiker; “Gençlere Örnek Olmayı İstedim”

Yayın: 11.02.2016 10:13
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, huzurevinde kalan 65 yaşındaki Ali Aytaç Tetiker, Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği bilgisayar kursuna katılarak sertifika aldı.

5 yıldır Karabük Yücel Huzurevi’de yaşayan Ali Aytaç Tetiker, Halk Eğitim Merkezi’nde 160 saat süren bilgisayar kursunu başarıyla tamamladı. 25 yıl önce eşinden boşanan bir çocuk babası Ali Aytaç Tetiker, huzurevindeki arkadaşlarının, “Bu yaştan sonra ne yapacaksın sertifikayı?” demelerine rağmen gençlere örnek olmak amacıyla kursa devam ettiğini ve bilgisayar kullanmayı öğrendiğini söyledi.

Tetiker, “Ellerinde son model cep telefonlarıyla oyalanan gençleri görünce bu sertifikayı almaya karar verdim. Elde cep telefonuyla geçen zaman boşa giden zamandır. Oysa bu gençler bilgisayar ve yabancı dil kurslarına gitseler kendileri için daha faydalı bir iş yapmış olurlar. Kendilerini geliştirsinler, zamanlarını iyi değerlendirsinler, boş işlerle uğraşmasınlar. Huzurevinde kalan biri olarak boş durmadığımı, bir şeyler yapmaya çalıştığımı gösterip gençlere örnek olmayı istedim. Şimdiki hedefim İngilizce kursuna gitmek” dedi.

Yorumlar

  1. ALİ AYTAÇ TETİKER

    Her gün gazetelerde ve televizyonlarda takip ediyorum,Türkiyemizde organ bağışı bekliyen o kadar çok insanımız varki insanın duygulanmaması elde değil. ben kendi şahsi adıma çok üzüldüm. ve organlarımı bağışta ve vücudumuda kadavra olarak buranın hastahanesine bağışladım. ben inanıyorumki Karabük halkı çok duyarlıdır. ben bu organ bağışının devamını canıgönülden isterim .sılogonum.(HAYDİ KARABÜK ORGAN BAĞIŞINA ) Saygı ve sevgilerimle. ALİ AYTAÇ TETİKER

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)