Trafikte Bisiklete Dikkat Çekmek İçin Pedal Çevirdiler

Trafikte Bisiklete Dikkat Çekmek İçin Pedal Çevirdiler

Yayın: 26.04.2016 10:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te trafikte bisiklete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak isteyen 3 bisiklet grubundan oluşan 150 kişi, trafikte 10 kilometre pedal çevirdi.

Karabük kent meydanından başlayan ve Safranbolu ilçesinde son bulan etkinlik kapsamında 7’den 70’e yaklaşık 150 bisikletçi karayolunda trafik polisleri ve ambulans eşliğinde 10 kilometre pedal çevirdi.
Etkinlik öncesi gazetecilere açıklama yapan Karabük Valiliği Basın Müdürü Kenan Aydoğdu, etkinlik kapsamında bisikletin trafikte var olduğunu ve farkındalığını halka anlatmak istediklerini söyledi.
Karabük’te faaliyet gösteren Karabük Bisiklet Kulübü, Safranbolu Bisiklet Grubu ve Karabük Üniversitesi Bisiklet Topluluğu olarak bunu düzenlediklerini kaydeden Aydoğdu, “Bisiklet spor, hobi gezi ve ulaşım amaçlı kullanılan bir araç. Bisiklet karayolları trafik kanunda tanımlanmış ve belirli haklara sahip olan bir araç. Bu farkındalığı halkımıza duyurmak ve özellikle araç sürücülerimize belirtmek için yollara çıkıyoruz” dedi.

BİSKAR yetkilisi Osman Doğan ise, Karabük ve Safranbolu arasında bisiklet yolu ve parkuru yapılmasını arzuladıklarını kaydetti.

Daha sonra 150 bisikletçi Karabük’ten Safranbolu ilçesine kadar pedal çevirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kadınlar ve genç çiftçiler arıcılığa teşvik ediliyor

Yayın: 25.04.2024 11:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eflani ilçesinde arıcılığın yaygınlaştırılması için hazırlanan proje kapsamında, kadınlara ve genç çiftçilere uygulamalı eğitim veriliyor.

Eflani Belediyesinin, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle özellikle kadın ve genç çiftçilere iş imkanı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Kaliteyi Geliştir, Genç Arıcılar Yeriştir” projesine 120 kursiyer başvurdu.

Teorik bilgiler verilmesinin ardından yazılı sınava tabi tutulan kursiyerler, daha sonra uygulamalı eğitime başladı. Başarılı olan kursiyerlere, arılı kovanlar hibe edilecek.

Eflani Belediyesi veteriner hekimi ve proje koordinatörü Zerrin Yılmaz, AA muhabirine, projeye başvuran 18 ile 35 yaş arasındaki kadınlar ile çiftçilerle uygulamalı eğitimlere başladıklarını söyledi.

Proje kapsamında ilçede yaşayan gençleri arıcılığa teşvik etmeye çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Hem bilimsel hem de modern arıcılık yöntemlerini harmanlayarak kursiyerlerin bilgi birikimlerini artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kursiyerlere uygulamalı eğitim veren Ahmet Çetin de birinci basamak arıcılık eğitimine devam ettiklerini dile getirerek, “Kursiyerlere arı ailesini tanıttık. Döllenmiş ana arı ile verimsiz ana arıyı gösterdik. Yalancı ana ile türemiş kovanı anlattık. İşçi arı larvaları ile erkek arı larvalarını gösterdik. Kovanlarda gelişecek olumsuzlukları anlattık. Yani arıcılığın alfabesini tanıttık.” diye konuştu.

– Kursiyerler projeden memnun

Kursiyer 34 yaşındaki Osman Çetinkaya ise projenin gençler için faydalı olduğunu kaydetti.

Her hafta çarşamba günü kursa geldiğini anlatan Çetinkaya, “Herkese tavsiye ediyorum. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

18 yaşındaki Nagihan Çelik, teorik ve uygulamalı eğitimlerin güzel geçtiğini, önemli bilgiler edindiğini belirtti.

Kursiyer 29 yaşındaki Onural Çakır da kurs sayesinde arıcılığa başladığını, 2 arılı kovan hibesi aldığını ve kendi balını üretmek istediğini söyledi.