TÜBİTAK 4006 Bilim Şenlikleri Devam Ediyor

TÜBİTAK 4006 Bilim Şenlikleri Devam Ediyor

Yayın: 02.06.2022 15:26
Paylaş:
A+ A-

İl genelinde TÜBİTAK 4006 Bilim şenlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Karabük Bilim Sanat Merkezi’nin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Törene, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Şube Müdürü Abdulbaki İnce, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şenlik etkinlikleri, Karabük Bilim Sanat Merkezi Müdürü Seçil Araşkal’ın açılış konuşmasıyla başladı.

İl  genelinde TÜBİTAK 4006 Bilim şenliklerinin il ve ilçelerde tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş da konuşmasında, TÜBİTAK bilim fuarlarında gerçekleştirilen etkinliklerin, deneylerin, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin öğrencilerin kendilerini keşfetme noktasında önemli adımlar olduğunu söyleyerek,  “4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile, 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerimizin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilmesi, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanmaktadır.

Farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulduğu bilim fuarlarında, bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilerimize kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimiz ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilecek, potansiyelini gerçekleştirme imkânına kavuşmaktadırlar. “Büyük ve Güçlü Türkiye’mizin” ali hedefleri doğrultusunda geleceğimizin mimarları sevgili çocuklarımızın hem akademik hem çok yönlü gelişmesi için Karabük Eğitim Ailesi olarak tüm gayretimizle çalışmaktayız. TÜBİTAK Bilim Fuarının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın konuşmasının akabinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı protokol heyeti tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra TÜBİTAK stantlarını gezerek proje sorumlusu öğretmen ve öğrencilerden bilgi alan heyet yapılan projelerde emeğe geçenleri tebrik etti. (Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.