TUİK; Hane Halkı İşgücü Araştırması Yapacak

TUİK; Hane Halkı İşgücü Araştırması Yapacak

Yayın: 06.04.2016 10:25
Paylaş:
A+ A-

TUİK tarafından yapılan açıklamada,ailelerin ekonomik ve sosyal yapısında ki değişimleri tespit etmek amacıyla belirli periyotlarla hane halkı görüşmeler gerçekleştirileceği bildirildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 5429 sayılı düzenlediği araştırmalardan birisi de Hane halkı İşgücü Araştırmasıdır. TÜİK, her ay yaptığı işgücü araştırmaları ile nüfusun işgücü açısından durumunun belirlenebilmesi ile istihdama olanlara ve işsizlere ilişkin ayrıntılı bilgilerin derlenmesini amaçlanmaktadır. Bu araştırma örnekleme yöntemi ile gerçekleştirilen bir çalışmadır. Sizin haneniz de bilimsel yöntemlere uygun şekilde tesadüfi olarak seçilmiştir. Bu kapsamda yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde belirli periyotlarla toplam 4 kez haneniz ile görüşme gerçekleştirilecektir.
Bu araştırma için seçilen haneler, ülkemizdeki tüm haneleri temsil etme özelliğine sahip olduğundan, vereceğini bilgiler sadece sizi değil, ülke genelinde binlerce hane halkını temsil edecektir. Bu nedenle, araştırmaya katılımınız ve vereceğiniz cevaplar çalışmanın sonucunu doğrudan etkileyecektir. Sizlerden alınan bilgiler yalnızca istatistiki çalışmalarda kullanılmak amacıyla derlenmektedir. Bu bilgilerin gizliliği, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kurumu ile teminat altına alınmıştır. Kanun uyarınca, bu bilgiler idari, adli ve askeri hiçbir organ, makam, merci veya kişiye verilemez, istatistik amacı dışında kullanılamaz. Ayrıca, TÜİK araştırmalarına katılım yasal bir zorunluluk olup, 5429 sayılı kanunun 54. Maddesi uyarınca araştırmaya katılmayı reddedenlere, araştırma kapsamındaki bilgileri eksik veya hatalı verenlere idari para cezası uygulanmaktadır. İdari Para cezası ve diğer cezaların uygulanması, istatistiki birimin bilgi verme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaktadır. Bu kapsamda görevli personelimiz resmi kimlik ve görevlendirme belgesiyle ve tablet bilgisayarıyla hanenizi hafta içi mesai saatleri içerisinde ve sonrasında veya hafta sonu ziyaret edecektir. Bu mektup elinize uşatıktan sonra konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için aşağıda iletişim bilgileri yer alan Bölge Müdürlüğümüz yetkililerine ulaşabilirsiniz. Görevli personelimize, gereken ilgi ve kolaylığı göstereceğinize olan inancımızla teşekkür eder, saygılar sunarız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Yayın: 28.03.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün İlçelerinde yürütülen; güvenlik ve asayiş hizmetleri, yatırımlar, sunulan kamu hizmetleri ve ilçelerin genel durumunun gözden geçirildiği Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Valilik Toplantı salonunda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; Karabük’ün huzuru ve güvenliğinin sağlanması adına devletin  tüm kurumlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek,  “Hukuk kuralları içerisinde suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek.  Bundan böylede tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordineli şekilde ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanacağından tüm Karabüklü hemşehrilerimizin şüphesi olmamasın” dedi. Toplantı, Kaymakamlar tarafından ilçelerde başta asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ve görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)