Türk Halk Müziği Sevenler KBÜ’de Bir Araya Geldi

Türk Halk Müziği Sevenler KBÜ’de Bir Araya Geldi

Yayın: 31.12.2021 06:05
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Türk Halk Müziği Anasanat Dalı tarafından Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

KBÜ Müzik Bölümü Öğr. Gör. Hüseyin Özpınar şefliğinde öğrencilerden oluşan koro ekibi, Anadolu’nun farklı yörelerinden seslendirdikleri eserlerle davetlilerden büyük alkış aldı.
KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Türk Halk Müziği Anasanat Dalı Öğrencileri, Öğr. Gör. Hüseyin Özpınar şefliğinde Safranbolu Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda Türk Halk Müziği Konseri verdi.
Öğrencilerden oluşan 26 kişilik koro, orkestra eşliğinde solo ve koro halinde yaklaşık 20 eser seslendirdi. Birçok yöreye ait türkülerin icra edildiği konsere davetliler kimi zaman öğrencilere alkışlarla eşlik ederken kimi zamanda türküleri koro ile söyledi.
KBÜ Öğr. Gör. Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu ve konsere konuk olarak katılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Gör. Can Doğan söyledikleri türkülerle konsere renk kattı. KBÜ’lü Müzik Bölümü öğrencileri de ses ve sahne performanslarıyla davetlilerden tam not aldı.
Konserde dinleyiciler arasında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve eşi Fadimana Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok Atmaca ile akademik ve idari personeller, öğrencilerle müzikseverler yer aldı.

Konserin sonunda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Koro Şefi Öğr. Gör. Hüseyin Özpınar’a teşekkür belgesi verdi ve çiçek takdim etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)