Ulaştırma Bakanı Kardemir A.Ş Standını Gezerek Bilgi Aldı…

Ulaştırma Bakanı Kardemir A.Ş Standını Gezerek Bilgi Aldı…

Yayın: 07.03.2016 10:15
Paylaş:
A+ A-

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı ( Eurasia Rail ) 3-5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İstanbul Fuar Merkezindeki fuarın açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, Ulusalarası Demiryolu Birliği Genel Müdürü Jean Pierre Loubinoux tarafından yapıldı. Fuar açılışına Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz’da katıldı.

Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük 3. Demiryolu fuarı olma özelliğini taşıyan fuarda yaklaşık 300 katılımcı firma ve 30 farklı ülkeden katılımcı yer yerini aldı. Demiryolu sektörünün tüm temsilcilerini bira araya getiren fuarda, eş zamanlı gerçekleştirilen konferanslarda akademisyenler, sektör STK’larının yetkilileri, devlet kurumlarının ve uluslararası firmaların üst düzey yetkilileri sektördeki gelişmelere yönelik paylaşımlarda bulundu.

Demiryolu Mevzuatı, Kent İçi Raylı Sistemler, Altyapı, Demiryolu Araçlarındaki Gelişmeler, Emniyet Yönetim Sistemleri, Demiryolu Sektöründe AR-GE Faaliyetleri ve Katma Değeri Yüksek Çelik Ürünler gibi farklı konularda gerçekleşen konferanslara, Kardemir yetkilileri de konuşmacı olarak katılarak ray üretimi ve sektöre yönelik Kardemir’deki yeni yatırımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İran, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Fransa, Çin ve İspanya’nın ülke bazında katılım gösterdiği fuarın açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım hükümet olarak demiryollarına 2003’ten bugüne kadar 20 Milyar dolarlık yatırım yaptıklarını, gelecek 10 yıl içinde demiryolu projeleri için 40 milyar dolara yakın yatırım planladığını belirterek “Uzun vadede stratejik işbirliğine ihtiyacımız var. Türkiye’de müşterek imalat yapalım ve bölge ülkelerine, dünyaya ihracat yapalım” dedi.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) ihalesi için de hazırlıkların devam ettiğini söyleyen Yıldırım, hızlı tren setlerinde yerli üretimin vazgeçilmez kriter olduğunu vurguladı. Yıldırım, “80 adet hızlı tren seti önemli. Zannediyorum 5-6 milyar doları bulan bir yatırım. Bu yatırım bir satın alma şeklinde planlanmıyor, yurt içinde mümkün olduğunca yerli katkı oranıyla yapılmasını öngörüyoruz. Biz dünyanın bilinen üreticilerini Türkiye’ye yatırıma davet ettik, bazıları ortaklıklarını kurdu. Fabrikalarını yapanlar da var. Amacımız sadece hızlı tren seti almak değil hızlı treni üreten, kullanan ve ihtiyacı olan ülkelere temin eden bir Türkiye” dedi.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, T.C. Devlet Demiryolları, TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ, TÜLOMSAŞ’ın yanı sıra Kardemir’de fuarın düzenlendiği ilk yıldan itibaren katılımcı olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.