UMKE’den ‘Yaralı Kurtarma’ Tatbikatı

UMKE’den ‘Yaralı Kurtarma’ Tatbikatı

Yayın: 29.02.2016 10:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün “10. UMKE Bölge Kampı” kapsamında Safranbolu ilçesinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği kaza yapan araçta sıkışan yaralıları kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Karabük, Zonguldak, Bolu ve Bartın UMKE’de görevli personelin katılımıyla Çamtarla ve Kent Ormanı’nda düzenlenen, ’10’uncu Bölge Eğitim Kampı’nın ikinci gününde trafik kazasında yaralananları kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Safranbolu ilçesinde trafiğe kapalı Kavaklar Caddesi’nde yapılan tatbikatta senaryo gereği minibüs, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ile içerisinde bebeği olan bebek arabasına çarptı. Senaryo gereği UMKE personeli ile 112 Acil ambulansları kaza yerine yönlendirilerek araç içinde sıkışan yaralıları kurtararak hastaneye sevk etti.

60 UMKE personelinin katılımıyla yapılan tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, amaçlarının UMKE personelini her türlü afet ve acil durumuna hem fiziki hem de psikolojik anlamda hazır tutmak olduğunu söyledi.

Sarı, “UMKE gönüllülerinin fiziki kondisyonlarını en üst düzeyde tutmak, onları bu tür acil durumlara, afetlere karşı hazır halde bulundurmak, dayanıklılıklarını artırmak, her türlü zor koşulda görevlerini layıkıyla yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te sosyal medyada “nefret söylemleri”ne ilişkin soruşturmada 2 gözaltı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı öne sürülen olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yapan zanlılar hakkında gözaltı kararı verdi.

Emniyet ekiplerince yakalanan zanlılar F.D. ve E.A. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı suçlardan hakkında yakalama kararı çıkarılan ve İstanbul'da olduğu tespit edilen M.E.D. hakkındaki talimat, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.