Vergi dairesinde pos cihazıyla tahsilata başlandı

Vergi dairesinde pos cihazıyla tahsilata başlandı

Yayın: 10.08.2022 16:06
Paylaş:
A+ A-

 

Karabük ve Safranbolu Vergi Dairesi Müdürlüğü 1 Ağustos 2022  tarihinden itibaren fiziksel

pos cihazı üzerinden kredi kartı/ banka Kartı kullanılmak suretiyle tahsilat yapılmasına başlandığını bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından mükelleflere etkin, verimli ve daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla Vergi Daireleri bünyesinde öngörülen vezne servislerinde; 01/08/2022 tarihinden itibaren Fiziksel Pos Cihazı üzerinden Kredi Kartı/ Banka Kartı kullanılmak suretiyle tahsilat yapılmasına başlanmıştır.”

Fiziksel pos cihazı üzerinden yapılacak tahsilatlar sadece Ziraat Bankası Kredi Kartı/ Banka Kartı ve yabancı kartlar kullanılarak yapılmaktadır.( Yabancı Kart; yurtdışındaki bir bankaya ait olan ve bankacılık işlemlerini ülkemizde Ziraat Bankası aracılığıyla yapan bankalara ait banka kartıdır). Ziraat Bankası dışındaki diğer bankaların kartlarıyla tahsilat yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Temassız kredi kartı/banka kartı ile işlem yapılamamakta olup kişi şifresini pos cihazına girerek tahsilatı gerçekleştirmektedir.

Fiziki pos cihazı ile tahsili yapılan vergiler tahakkuk fişi bazında kredi kartında 200.000-TL ile sınırlandırılmış olup banka kartı ile yapılan ödemelerde herhangi bir sınır konulmamıştır.

Şimdilik pos cihazı kullanımı Karabük Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Safranbolu Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde kullanılması mümkün olup, diğer ilçe mal müdürlüklerinde bu uygulama bulunmamaktadır.

Pos cihazı ile; mükelleflere ait Gelir Vergisi, Gelir Vergisi Stopajı, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi, Geçici Vergi, Gayri Menkul Sermaye İradı, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin bu kartla tahsil edilme imkanı sağlanmıştır” denildi

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.