Yenice İl Genel Meclis Üyesi Ören’den “HES” Tepkisi

Yenice İl Genel Meclis Üyesi Ören’den “HES” Tepkisi

Yayın: 04.03.2018 21:39
Paylaş:
A+ A-

Yenice’li İl Genel Meclis üyesi Mehmet Ören, Yenice Şeker kanyonuna yapılması planlanan HES projesine karşı çıktığını açıkladı.

Yenice İlçesi için özellikle Turizm başta olmak üzere birçok yönden sakıncalı olan “HES”‘e tüm Yenice halkı gibi Yenice İl Genel Meclisi üyeleri olarak karşı olduklarını bildiren İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ören yaptığı açıklamada,” Şeker Kanyonuna yapılacak olan HES’e Yenice İl Genel Meclisi Üyeleri olarak karşıyız. Bu su Yenice açısından çok önemli, 34 tane köyümüz Şeker Pamuklu Meşe suyu için talepte bulundu, bu sudan Yortan Pazarı ve çevre köylerin su ihtiyacı karşılanmaktadır.

Bizler Yenice İl Genel Meclisi Üyeleri olarak HES’lere karşı olmadığımızı bu projenin 5 kilometre yukarıya yapılmasını talep ettik. Ancak Yüklenici Firma sahipleri Şeker Kanyonundaki sudan vazgeçmeyeceklerini söylediler. Ayrıca Biz İl Genel Meclisi Üyeleri olarak Bolkuş ile Yenice Kayadibi arasındaki mesafenin 35-40 kilometre olduğunu söyledik ve Filyos çayı üzerinde HES yapılmasını yüklenici firma sahiplerinden talep ettik. Bize yine ısrarla bu sudan vazgeçmeyeceklerini bildirdiler.

Dünyada 100 Sıcak Bölgeden bir tanesi, Ülkemizde de 10 Sıcak Bölgeden birisi olan Şeker Kanyonunda ayrıca Şimşir, Ardıç, Kelebek Türü Ağaçlarının yetişmesi sebebiyle, bölgenin ülkemiz ve İlimiz açısından büyük önemi var. Burası Yenicemizin turizme açılan ilk penceresidir. Yenice, Şeker kanyonu ile birlikte turizme açılmıştır. Yenice’nin turizmi açısından Yenice Belediyesi tarafından 150 yataklı dinlenme tesisi ve konferans salonları yapılmıştır. Biz İl Genel Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütleri olarak Şeker Kanyonunda yapılacak olan HES’e karşıyız. Yenice ve çevre İller ile Karabük halkı olarak bu HES’i yaptırmayacağız, sonuna kadar direneceğiz, Şeker Yenice’nin geleceğidir”dedi.

21 kişi görüş bildirdi

  1. YILMAZ BEŞEVLİ

    BUNU KARARINI YÜKLENİCİ FİRMA DEĞİL,YENİCE HALKI KARAR VERİR.YENİCE HALKI KARARINI VERDİ.ŞEKER KANYONUNA HES YAPILAMAZ.HAYIRRRRRR.
    AYRICA YÜKLENİCİ FİRMANIN BURADAKİ ISRARININ ALTINDA BAŞKA BİR ŞEY Mİ VAR.ACABA KANYON DA ALTINMI ARAYACAKLAR.TARİHİ ESERMİMİ ARAYACAKLAR.BURASI YENİCENİN YAŞAM KAYNAĞI.HAVASINI,OKSİJENİ TENEFÜS ETTİĞİ YER.HADİ BAŞKA KAPIYA.

  2. Turgay SAZOĞLU

    Ben guzel Yenicemizde Şeker kanyonunda yapilacak olan Hes e karşıyım.Ve inadına Hayır diyorum…

  3. Tahsin Karaaslan

    Sn Ahmet Gölbek abi…Öncelikle şunu belirtmek istiyorum…Bizler Yenice gençlik platformu olarak Ve tüm yenice halkı olarak hes e karşı değiliz…Bizler yapılmak istenen şeker kanyonuna karşıyız..Yenicenin geçim kaynağı olan ormancılık artık yeterli gelmediği için turizm bizim kalbimiz…Şeker kanyonu Ve ıhlamur teras birbirine paralel çalışan turizm öncülüğü yapan yerlerimizde…Buranın tanıtımını daha yeni yeni filizlenirken kıyılmasana izin vermeyeceğiz….Aynı suya yapılmak isteniyorsa daha yukarılara kanyona zarar vermeyen yere yapılsın …Saygılarımla…
    Yenice Gençlik platformu
    Tahsin Karaaslan

  4. Ercan Akça

    Hes ile yapılacak enerji farklı yollarla elde edilebilirr milyonlarca yilda oluşan kanyon ve doğa elde edilemezzz HES’E HAYIRR

  5. Anonim

    Evet ısrar ediliyorsa burda tarihi eser arama olasiligida yuksek devlet el atmalı oraya hes yapmak filyos a akan ırmak varken neden burası bu su zaten ırmağa akıyor oraya yapsın filyosa kadar 10 tane yapsan ne nekadar su kaybı olacak ki bunun altında onemli bir sey var bence.

  6. Dursun YILMAZ

    Evet ısrar ediliyorsa burda tarihi eser arama olasiligida yuksek devlet el atmalı oraya hes yapmak filyos a akan ırmak varken neden burası bu su zaten ırmağa akıyor oraya yapsın filyosa kadar 10 tane yapsan ne nekadar su kaybı olacak ki bunun altında onemli bir sey var bence.

  7. İlyas Ekmekci

    Yeşil Yenice bin böyle mükemmel bir güzelliği olan doğa harikası bir yere HES yapılmasına karşıyız. Burada ısrar ediliyorsa burada iyi niyet yok art niyetli bir yaklaşım var. Yenice HES hayır diyor

  8. HASAN İNAM.

    Bir defa gitme fırsatım oldu, Cennetten bir köşe sanki, Kendi grupalrımda fotoğraflarını paylaştığımda, buranın nerde olduğunu ve görmek istediklerini belirten çok arkadaşım varki, Sadece benim anlamadığım konu, Yüklenici firma ordan vazgeçmiyormuş, Bunun kararını yüklenici firmamı veriyor yoksa ihaleye çıkaran makamımı veriyor çözemedim. Yüklenici firma ben burayı istiyorum diyecek, ihaleye çıkaranda al buyurmu diyecek, O zaman memleketin her cennet köşesi Cehenneme çevrilir diye düşünüyorum, Benim çocukluğum o dağlarda yaylalarda geçti, Daha düne kadar kimsenin ağzında lafı bile yokken Belediyenin yaptığı güzel tesislerle göz önüne gelen ve herkesin görmek için can attığı bu güzelim CENNET KÖŞESİNİ birilerine peşkeş çekmek YEŞİL YENİCEYE İHANET ETMEKTİR… HESE HAYIR ÖZELLİKLE ŞEKER KANYONUNA YAPILACAK HES e…….

  9. Celal kanca

    Varsa yoksa safranbolu diyen karabükü yöneten ağababaları üvey evlat muamelesi yaptığınız yenicemizin birtek şeker kanyonu var bu kanyonu size ydirmeyeceğiz çekin kirli ellerinizi kanyonumuzdan HESE HAYIR

  10. Anonim

    Keşke dememek için şeker kanyonunda HES e hayır kimse bu güzelim kanyona HES yapamaz doğal su kaynaklarımızı kaybedersek torunlarımız bizden hesap sorar

  11. Egemen çayli

    Yenice nin en güzel turizm cenneti olan kanyonumuza dinamit koyamaz kimse.allah bunun vebalini ödetir.yeciceli olarak düsunmedim insan olarak dusuncem bu.

  12. Hamido

    Amaç enerji üretmekse. Güneş panelleri ve rüzgar panelleri ile yapın. Doğa yı ve Müslüman ların yaşadığı topraklarda insanlara zulüm yapmayın. Cennet TÜRKİYE yi cehenneme çevirmenize izin vermeyeceğiz. YENİCE ŞEKER DE HES E HAYIR.

  13. Dışarda yasayan yeniceli

    Zorla mı yapıyorlar anlamış değilim karabük siyaseti tamamiyle hükümetin elinde karabükün bütün milletvekilleri hükümette,yenice belediye başkanı hükümette madem siyasi irade istemiyor o zaman yapmazlar,kimse birbirini kandırmasın bu hese izin verenler belli herkes 3 maymunu oynuyor yenice hakkıda boşuna hes istemiyoruz diye ağlamasın ne ekersen onu biçersin bu hes 2 günlük olay değil sen buna zamanında izin verenleri cezalandirsan bu olay buraya gelmezdi ama yenice halkı napti kendine bunu reva görenleri sadece ödüllendirdi

  14. Neşet Tezer

    Yenice buraya kıymayın kiydirmayin sonuna kadar direnin.gerekirse bizlerde gelelim insan getirelim destek olalım.cocuklugumuzun gençliğimizin geçtiği yer orada çok anılarımız var tüm yenice bilir bizim piknik alanımızdı.

  15. yasemin koyun

    Yillardir kimsenin umursamadigi unuttugu yesilligin doganin en nadide yerlerinden biri olan Yenicemiz simdi dogasini bozmak isreyenler yuzunden gundemde ne degisti simdi Seker bizim Yenice bizim uzak durun SEKER KANYONU NDA HES E HAYIRRRR Diyor siddetle karsi cikiyoruz

  16. Ibrahim Ören

    Cümleten Yenice Halkini ve Dogayi Seven Kollayan herkesi selamlarim. Bende Yenicede Yapilmak istenen hese HAYIR diyorum ,Dogamiza Tabiatimiza DOKUNMAYIN Lütven.

    Ibrahim Öfen

  17. Ahmet Karakaş

    Sayın meclis üyesi bu karar alınırken sizler nerelerdeydiniz inşaat firmaları kurumun gösterdiği yerde proje uygulamalarını yaparlar yani karar merci ihaleyi yapan kurumdur

  18. Tarık Kalaycı

    Yüklenici firma bence gelecekte su şişeleme fabrikasının temelini atmak için bu kadar ısrarlı.Yada tesisin yapılması şeker kanyonunda daha az masraf olması cazip gelmiş olabilir.Ama ilk kazma vurulduğunda neler olacağının farkında değil.Bir yeniceli olarak düşüncem yenicede olamasakta yüklenici firmanın şeker kanyonuna ayak bastığı gün orada olacağız,Bütün gurbette ve şehir dışında olan herkesi eğer öyle bişey olursa orada bekleyeceğiz.Kimin ısrarlı olduğunu görecekler.ŞEKER KANYONUNDA HES’e HAYIR…

  19. Çevreye duyarlı

    YENİCE de HES e evet diyen zihniyet Yenice düşmanıdır bu böyle biline! Ayrıca her şer den bir hayır çıkar dan yola çıkarak buradaki bizim yenicemize karşı birleşen şer güçlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde olursak YENİCENİN MİLLETVEKİLİNİ bu sefer Meclis’e göndermeye ramak kaldı sayın hemşerilerimiz birlikten kuvvet doğar parti ayrımı gözetmeksizin geçmişi örnek vermeden önümüze bakarak yeşil yenice nin yeşil kalması kendi milletvekilini çıkarmasına varmısınız fırsat bu fırsat sağ sol ak gök demeden HES e HAYIR! YENİCE MİLLETVEKİLİ ne EVET

  20. Hulusi karadayı.

    Demiştim paylaşımımda.bir bir açıklanacak diye. Esas konuşması gerekenler hala susuyorlar. Geç öten horoz bunlar. Hele o iki tane Yenice düşmanı yokmu asıl onların açıklamasını bekliyorum. Hani efe idiler ya hani yolsuzluk yapanı affetmezlerdi ya. Adam gibi açıklayın kardeşim. Biz sattık şeker kanyonunu desenize. Beyefendinin haberi olmadan kuş uçmaz Karabükten. Ha birde Yenicedeki seni bekliyorum ya açıkla ya istifa et. Susmak kurtuluş degil. Kel göründü artık.

  21. mükerrem demir

    projeyi görmedenmi imza verildi? neden şekerde? yüklenici firma size sorun çıkardıysa milletvekillerimiz ne yaptı? cumhur konudan haberdarmıdır?samimiyetle cevabınız.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Esnaf Odalarında Gündem Birlik Kongresi

Yayın: 18.04.2024 15:28
Paylaş:
A+ A-

2022 Mayıs ayında olağan kongresi yapılan Karabük Esnaf Odaları Birliği için Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi olağanüstü kongre karar aldı. 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek kongre öncesi esnaf odalarındaki kulis faaliyetleri hız kazandı.

15 ODADA 117 ÜYE KULLANABİLECEK

Nurettin Tümen’in başkanı olduğu Karabük Esnaf Odaları Birliği bünyesinde ilçelerle birlikte 15 oda bulunurken bu odaların yönetimlerinde yer alan toplam 117 üye kongrede oy kullanabilecek.

MAHKEME KARARIYLA KONGRE

Ticaret Bakanlığına bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak başvuran Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç, Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz ve Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner’in talebi Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi’nce haklı bulundu ve olağanüstü kongre için 11 Mayıs tarihi belirlendi.

TÜMEN ADAY OLACAK MI?

7 Mayıs 2022 tarihinde yapılan olağan kongrede rakibi Hüseyin Kılıç’ın 50 oyuna karşılık 63 oy alarak güven tazeleyen Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen’in 11 Mayıs cumartesi günü yapılacak olağanüstü kongrede yeniden aday olup olmayacağı merak konusu oldu. Hakkında açılmış ve devam eden birçok davası bulunan Tümen’in mahkeme kararı ile gerçekleştirilecek olağanüstü kongre için bir grubun aday olması için başka bir grubun da aday olmaması için baskı oluşturmaya çalıştığı ifade ediliyor.

BİRLİK USULSÜZLÜKLERLE ANILIYOR

Hakkında birçok iddia ve ithamda bulunulan Tümen için halen devam eden mahkeme süreçlerinin varlığını hatırlatan konuya yakın çevreler “Yakın zamanda sonuçlanması beklenen mahkemeler var. Bunlardan Sayın Başkanın ciddi bir darbe alması gündemde. Kendisi aynı zamanda Esnaf Kredi Kefalet – 2 Kooperatifi’nin de başkanı. Türkiye’de belki de hiçbir kooperatifte olmayan siyah plaka sadece bizim başkan da var. Arabası olmayan Esnaf Odaları Birliği’nde şoför kadrosu var. Ne tür gariplik, tuhaflık ararsanız Tümen’in başkanı olduğu yerlerde bulabilirsiniz” diyorlar.

  1. ADAY ARAYIŞI

Esnaf odalarında 11 Mayıs’taki olağanüstü kongre için kulis faaliyetleri hız kazanırken olası Nurettin Tümen ve Hüseyin Kılıç adaylığına karşı üçüncü bir aday için de çalışmalar yapıldığı, birçok oda başkanının taraftar toplamak için oda yöneticileriyle sık sık bir araya geldiği gözleniyor. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık isminin ön plana çıkmaya başladığı 3. aday formülüne Yıldıray Yıldırım’ın başkanlığını yaptığı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Celal Topçu’nun başkanı olduğu Şoförler ve otomobilciler Odası’nın da sıcak baktığı kulislerde sıklıkla konuşuluyor.