Yenice MHP’de Deprem!

Yenice MHP’de Deprem!

Yayın: 13.10.2022 11:51
Paylaş:
A+ A-

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın Yenice İlçe Teşkilatı’nın yeni teşkilat kuruluncaya kadar feshedildiğini duyurdu.

Fesih kararı Yenice’de ve Ülkücü camiada tartışmalara yol açtı. Bir süredir Belediye Başkanı Zeki Çaylı ile sorunlar yaşadığı bilinen Karakırık ve ekibi için fesih kararı alınmasına tepki gösterenler, “Teşkilatlarla yerel yönetimler arasında zaman zaman görüş ayrılıkları, anlaşmazlıklar elbette olur. İçeriğine bakmak lazım. İl Başkanlığının süreci iyi yönetemediği ortada” derken, kararı destekleyenler de “Yenice ilçesine tarihinin en büyük başarısını yaşatmış, hem de iktidar partisinden ayrılarak MHP saflarına katılmış, vatandaş nazarında ciddi karşılığı olan, başarılı çalışmalarıyla göz dolduran bir Belediye Başkanını yıpratmaya çalışmak kabul edilebilir bir durum olamaz” ifadelerini kullanıyorlar.

’45 YILDIR HAREKETİN İÇİNDEYİM. BİZİM AÇIMIZDAN SORUN YOK’

Fesih kararını Bölgenin Sesi’ne değerlendiren MHP Yenice İlçe Başkanı Ergün Karakırık, “Genel Merkezimizin takdiridir. Bizim açımızdan sorun yok. 45 yıldır teşkilatın içindeyim, 8 yıldır da aralıksız ilçe başkanlığı yapıyorum. Ben dava adamıyım” dedi. Detaylı açıklamaları bilahare yapmak istediğini kaydeden Başkan Karakırık, “İfade ettiğim gibi biz bu partinin öz evladıyız. Genel Merkezimizin takdiridir. Öyle uygun görmüşler. Bizim açımızdan bir sorun yok” diye konuştu.

‘İLETİŞİM SORUNU YAŞIYORDU, MÜDAHALE EDİLDİ’

MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar Yenice İlçe teşkilatının fesih kararını “Belediye Başkanı ile iletişim sorunu yaşıyorlardı, Genel Merkez müdahale etti” sözleriyle değerlendirdi. Bölgenin Sesi’ne konuşan Başkan Kar, “Yakın zamanda Yenice ilçemize Genel Merkezimiz tarafından bir atama gerçekleştirilecek. Netleşen bir isim henüz yok. İstişareler yapılacak kısa sürede Yenice ilçemize uygun yaraşır bir arkadaşımız görev alacak” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME 2 – Tokat’ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD, depreme ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine, ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

İlk gelen bilgilere göre can kaybının olmayışının en büyük tesellileri olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devlet olarak İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda tüm vatandaşlarımızın barınma ve iaşe sorununun halledilmesiyle ilgili gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Tüm hemşehrilerimize ve milletimize geçmiş olsun.” dedi.

Sulusaray ilçe merkezinde bir caminin minaresinde hasar oluştu.

Deprem, ilçeye bağlı Malum Seyit Tekke köyünde iki cami ile bazı evlerde hasara neden oldu. Bir cami minaresinin ise külah bölümü yıkıldı.

Artova ilçesinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokağa çıktı. Bazı vatandaşlar ağlarken, bazıları da fenalaştı.

Artova Kaymakamı Erkan Atam ve Belediye Başkanı Ali Güner vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Zile ilçesinde de sarsıntı nedeniyle bazı metruk yapılarda hasar meydana geldi.

Belediye ekipleri, hasar gören evlerin tehlikeye neden olmaması için çalışma başlattı.

Öte yandan Samsun AFAD İl Müdürlüğünden 3 araç ve 20 personelle canlı arama köpeğinin Tokat'a görevlendirildiği belirtildi.

Samsun'un Atakum ilçesinde de hissedilen deprem anında evinde bir kişi, cep telefonu kamerasıyla avizenin sallanışını kaydetti.