Yenice’de yollar kapandı, Evler işyerleri ve tarım arazileri sular altında kaldı.

Yenice’de yollar kapandı, Evler işyerleri ve tarım arazileri sular altında kaldı.

Yayın: 28.06.2022 00:38
Paylaş:
A+ A-

Yenice ilçesinde devam eden şiddetli yağış sonrası derelerin su seviyesi yükselirken, taşkın sebebiyle yollar hasar gördü, tarım arazileri sular altında kaldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Karabük’ün Yenice ilçesinde şiddetli yağış etkisini sürdürürken, ilçenin farklı noktalarında hasarlar meydana geldi. Kuvvetli yağışın üç gündür devam ettiği Yenice’de merkezden geçen İncedere Çayı’nda su seviyesi yükseldi. Yenice-Yortanpazarı yolu taşkın suları ile dolunca oluşan hasar nedeniyle yol kısmen ulaşıma kapandı. Olay yerlerindeki ekiplerin çalışmalarıyla yol kısa süre sonra tekrar açıldı. Atatürk Mahallesi’nde ise tarım yapılan alanları su basarken, suyun evlere girmemesi için vatandaşlar büyük çaba harcadı.

Belirli aralıklarla yağan yağmur sonrası ırmak ve derelerdeki su seviyesi yükseldi. Taşma noktasına gelen dereler ilçede tedirginlik oluştururken, dere yatağına yakın bölgelerde bulunan vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlandı.
Öte yandan İsmetpaşa Mahallesi’nde suya doyan toprağın yumuşaması sonucu heyelan meydana geldi. O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Yenice-Zonguldak ile Yenice-Karabük karayollarında da yaka sellerinden dolayı ulaşımda aksamaların meydana geldiği öğrenildi.

İlçeye bağlı Yeşilköy mevkiinde dağlardan gelen yağmur suları karayolunu trafiğe kapattı. Ekipler iş makineleriyle yolu açmak için çalışma yaparken karayolunun her iki istikametinde de araç kuyrukları oluştu.
Karabük’te sağanak hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yenice ilçesi Karakavuz Mahallesi Yeşilköy mevkiinde dağlardan gelen yağmur suları yolu trafiğe kapattı. Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı iş makineleri yolu açmak için seferber oldu. Trafik, jandarma ekiplerinin kontrolünde her iki istikamette de durduruldu. Uzun araç kuyrukları oluşan yolda yaklaşık 1.5 saatlik çalışma neticesinde trafik yeniden normal seyrine döndü.

Etkili olan kuvvetli yağış sonrası derelerin taşması sonucu ev ve işyerleri sular altında kaldı. Ibrıcak mevkiinde de karayolu ulaşıma kapandı.
Yenice ilçesinde etkili olan yağışlar derelerin debisini yükseltti. Taşan dereler nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla iş yerlerine giren suları tahliye etmeye çalıştı. Vali Fuat Gürel de Yenice ilçesine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.
Öte yandan Ibrıcak mevkiinde derenin taşması nedeniyle karayolu sular altında kaldı. Ulaşıma kapatılan yol nedeniyle trafik alternatif güzergahlardan sağlandı. Yenice’de derenin taşması sonucu sular beraberinde çöpleri de getirdi. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Başkan Özçelik Oldu

Yayın: 20.04.2024 12:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük Merkez Mahalle Mutarları yeni başkanını seçti.

Şirinevler Mahallesi Muhtarı Ozan Özçelik ve Beşbinevler  Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı’nın aday olduğu kongrede Ozan Öçzelik Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneğinin yeni başkanı seçildi. Başkan Seçilen Ozan Özçelik 14, diğer aday İbrahim Harmanbaşı ise 13 oy alırken, bir oyda geçersiz sayıldı.