GMİS Genel Başkanı Yeşil, TTK’ye işçi alımını değerlendirdi:

Halil Kızılyer
Yayın: 06.06.2023 10:33
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) ayakta kalması ve yer altındaki zenginliğin ekonomiye kazandırılması adına yeni işçi alımının önemli olduğunu belirtti.

Sendikadan yapılan açıklamada, GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın sendika toplantı salonunda yapıldığı bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeşil, yoğun gündemde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin gerçekleştiğini, TTK’de 30. dönem, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünde (MTA) ise 20. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yaptıklarını aktardı.

Yeşil, “Kamu Çerçeve Protokolü’nü imzaladıklarını, nihai sonuca varmak için asıl sözleşmeyi yakın süreçte imzalayacaklarını anlatarak, büyük kazanımlar elde ettikleri güzel süreç geçirdiklerini kaydetti.
TTK’ye işçi alım sürecinin başladığını anımsatan Yeşil, “Cumhurbaşkanımızın yaptığı 100 işçi alımı, yaptığımız çalışmalar neticesinde 1000+1000, 2 bin işçi olarak imzalandı. Yakın zamanda da bununla ilgili çalışmalara başlayacağız. Bu bizim için çok önemli. MTA’da da 80 arkadaşımız sondör olarak kurslarını tamamlayarak işbaşı yaptılar. Onların da sektörümüze faydalı olacaklarına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Yeşil, işçi alımının kararname olarak açıklandığını aktararak, şunları kaydetti:
“Yetki TTK’ye verildi. Usul ve esaslar içinde çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda netleşir ve sizlerle paylaşırız. Bu işe katkı veren önceki dönem Enerji Bakanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımız ile TÜRK-İŞ Başkanımıza teşekkür ediyoruz. TTK’nin ayakta kalması ve yer altındaki zenginliği ekonomiye katmak adına bu işçi alımı çok önemliydi. Yeterli mi? Tabii ki yetersiz ama 2 bin işçi arkadaşımız işe başladıktan sonra üretimin nasıl artacağını ve kuruma nasıl faydalı olduklarını gösterip yenilerini talep edeceğiz.”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME – Ordu’da kontrol noktasında motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 04:30
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Gülyalı ilçesindeki kontrol noktasında motosikletin çarptığı Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır şehit oldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığınca, Ordu-Giresun kara yolu Divane Camisi mevkisinde icra edilen yol emniyet kontrol devriyesi sırasında, A.T. idaresindeki motosiklet durdurulmak istendi.

Durmayan sürücü, motosikletiyle, yol kenarında bulunan görevli Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır'a (27) çarptı.

Ağır yaralanan Çangır, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu.

Motosiklet sürücüsü A.T, savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

– Tören düzenlendi

İl Jandarma Komutanlığı'nda, şehit Mehmet Fatih Çangır için tören düzenlendi.

Çangır'ın öz geçmişinin okunduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İl Müftüsü İsmail Çiçek dua etti.

Türk bayrağına sarılı tabutta taşınan şehidin naaşı, önce kara yoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı'na, oradan da askeri uçakla memleketi Sakarya'ya götürülecek.

Törene, Vali Muammer Erol, CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Başsavcı Hasan Uçak, Adalet Komisyon Başkanı Mesut Bilen, Ordu Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman, Giresun Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, Ordu Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, kaymakamlar, belediye başkanları ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Öte yandan, Çangır'ın, 2 Eylül'de ilk görev yeri Gülyalı İlçe Jandarma Komutanlığında göreve başladığı öğrenildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331