Okan KÜÇÜK Yorumluyor 15 Haziran 2023

Okan Küçük
Yayın: 15.06.2023 12:20
A+ A-

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Çamlık’taki idman sahasına  yapılacak 150 Yataklı Ek Hastane Binasında yeni bir gelişme olmuş.

Malum yıllardır başlanması bekleniyor. Başlanırsa biter elbet, bir başlansa…

O idman sahasında hiçbir hakkı olmamasına rağmen  orası Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesine rağmen Karabükspor Başkanı olan zat-ı muhteremin yürütmeyi durdurma kararı aldırması da süreci son virajda daha da geciktirdi…

İl Sağlık Müdürlüğünün itirazları sonucu mahkeme yürütmeyi durdurma kararını iptal etti. Gelinen süreçte Bu ay sonuna kadar  Zemin Etüdü için ihaleye çıkılacak.

Orada imara açılmayan az bir alanın imara açılması için bu zemin etüdü yapılacak ardından da Projeye esas zemin etüdü yapılacak.

KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesinin BÜYÜMESİ ORADAN BAŞLAYACAK.

Not: 2016’da KBÜ ile Milli EĞİTİM ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE  ŞEHİR Parkı ile Endüstri Meslek Lisesi arasına yapılacak olan yeni İHL karşılığında Çamlık İHL Üniversiteye devredilecek ve orası MORFOLOJİ Kampüsü olarak Üniversite öğrencileri eğitim alacak.

9 CHP İl Başkanının Kazan Kaldırması

Aralarında CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar’ında bulunduğu 9 CHP İl Başkanı bir araya gelerek yaptıkları değerlendirme toplantısı sonucunda yenilenme ve değişim taleplerini içeren ortak bir bildiri yayımlarak değişimin kaçınılmaz olduğu vurgusu yaptılar.

CHP Karabük, Kastamonu, Sinop, Bartın, Bolu, Zonguldak, Düzce, Çankırı ve Tokat İl Başkanları  ortak metne imza atarak değişim istedi.

BAŞKANLAR BAY BAY KEMAL, dediler yani.

ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM BU İL BAŞKANLARINA GEÇMİŞ OLSUN. CHP’nin başındaki Genel Başkanın  demokrasi  ve değişim söylemlerinin kendini asla kapsamadığı açık. Tam bir diktatörvari tutum içinde olduğu da  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonunda açık bir şekilde ortaya çıktı.

Buradayım, gitmiyorum, dediği de gün gibi orta da.

O ZAMAN  BU 9 İL BAŞKANLARININ DEĞİŞİM TALEPLERİ KENDİLERİNDEN VE TEŞKİLATLARINDAN BAŞLAYACAKTIR. O diğer il başkanların yerine kimler gelir çok merak etmiyorum ama, Karabük İl Başkanlığı o açıklamaya imza atarak değişeceğini tescillemiş oldu bir anlam da. Bakalım  CHP’de  yeni İl Başkanı kim olacak ?

Kulisler de Abdullah Çakır’ ın ismi ve Bayram Karadağ’ın isimleri şimdiden konuşulmaya başlandı bile.

Karabük Hizmet Bekliyor

Karabük kaostan – gerilimden – kavgadan bıktı. İnsanların birbirleriyle uğraşmasından – didişmesinden bıktı.

Şucu, bucu diye  yaftalanmaktan, etiketlenmekten, ötekileştirilmekten bıktı. İl merkezi olarak büyüyememekten, büyük bir köy havasında olmaktan bıktı.

Karabük, yeni iş ve iştiham alanları bekliyor. Karabük,  görüşü ne olursa olsun birbirine saygı duyulmasını bekliyor.

Karabük, İl Merkezinde sosyal – sanatsal etkinliklerin olmasını, şehrin canlanmasını, daha yaşanabilir bir merkez olmasını bekliyor.

Karabük siyaseti vizyoner, ufku açık, yeni ve genç nesiller, genç siyasetçiler yetiştiremedi yıllardır. Postu kapan, koltuğa oturan dar bir çevre oluşturup adeta yeni isimlere karartma yapıldı.

Bakın bu seçimde o döngü kırıldı aslında. Karabük’te Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve Cevdet Akay ile  daha önce milletvekili olmamış 3 yeni isimle o döngü kırıldı. (Karabük, bu kırılan döngünün yeni isimlerle belediye seçimlerinde de devam etmesini bekliyor.)

Karabük, Ak Parti vekilleri olan Şahin ve Keskinkılıç’tan yüksek eforla çalışarak Karabük’e farklı ufuklar açmasını bekliyor.

Karabük, Cevdet Akay’ın muhalefet vekilliği görevini doğru bir şekilde yerine getirmesini bekliyor.

Ve vekillerine inanıyor…

Özetle; Karabük, laf salatası değil,  sorunlarında hizmet ve  çözüm  bekliyor.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te gaziler ile öğrenciler spor etkinliğinde buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 19:34
A+ A-

Karabük’te gaziler ile öğrenciler, basketbol, futbol, masa tenisi, dart ve mini golf oynadı.

Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla “Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarla” sloganıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen gaziler, basketbol, futbol, masa tenisi, dart ve mini golf etkinlikleriyle vakit geçirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen etkinliğin, günün anlam ve önemini vurgulamak için önemli fırsat olduğunu belirterek, “Aziz milletimizin bekası uğrunda gazi olan tüm kahramanlarımızın Gaziler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı da etkinlikte emeği geçen herkese gaziler adına teşekkür ederek, Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusunun, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Anadolu içlerine kadar ilerleyen Yunan ordusuna Polatlı önlerinde tarihin en büyük yenilgisini yaşattığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç’in de katıldığı program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331