Doğaseverler Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nde yüzdü

Doğaseverler Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nde yüzdü

Yayın: 23.07.2023 12:49
Paylaş:
A+ A-

Bitlis’te yüzücüler “2. Van Denizi Yüzme Festivali” kapsamında Nemrut Krater Gölü’nde yüzdü.

Van

Van Büyükşehir Belediyesince Van Gölü’nün tanıtılması yerli ve yabancı turistlerin kente ilgisini artırmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Van Denizi Yüzme Festivali” devam ediyor.

Etkinliğin bugünkü etabında profesyonel yüzücüler, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nün serin sularında yüzdü.

Van Gölü Aktivistleri Derneğince desteklenen festivale katılmak için İzmir’den gelen Servet Ateş, festivali düzenleyenlere teşekkür etti.

Ateş, “Festival çok güzeldi. Bizler Van Gölü’ne dikkat çekmek ve Van Gölü Havzası’nın güzelliklerini tanıtmak istiyoruz. Nemrut Krater Gölü’nün güzelliği ve doğası da adeta bizleri büyüledi.” dedi.

Ankara’dan gelen Ahmet Yıldız, “Festivale ailecek katıldık. Masmavi sularda yüzdük. Doğa harikaydı. Herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Festival yarın Akdamar Adası’nda yapılacak yüzme etkinliğiyle sona erecek. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Futbol: Trendyol Süper Lig

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 20:00
Paylaş:
A+ A-

Stat: Yeni 19 Mayıs

Hakemler: Mert Güzenge, Bahtiyar Birinci, Murat Altan

Yılport Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Yunus Emre Çift, Van Drongelen, Soner Gönül, Bennasser, Taylan Antalyalı, Holse, Ntcham, Emre Kılınç, Mouandilmadji

Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Aliti, Lima, Balkovec, Fer, Richard, Oğuz Aydın, Efecan Karaca, Augusto, Ahmed Hassan

Gol: Dk. 14 Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor)

SAMSUN (AA) -Trendyol Süper Lig'in 37. haftasındaki Yılport Samsunspor-Corendon Alanyaspor maçın ilk yarısı, 1-0 konuk takımın üstünlüğü ile sona erdi.

14. dakika Alanyaspor 1-0 öne geçti. Augusto'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Oğuz Aydın'ın vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Okan Kocuk'un yanından ağlara gitti.

31. dakikada misafir takımın sağ taraftan kazandığı serbest atışı Balkovec kullandı. Balkovec'in ceza sahasının hemen önünden direkt kaleye vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Okan Kocuk'un müdahalesiyle oyun alanına döndü.

36. dakikada Samsunspor gole yaklaştı. Sol çaprazdan kazanılan serbest atışı Zeki Yavru kullandı. Bu futbolcunun ön direğe şutunda kaleci Ertuğrul Taşkıran, direk dibinden son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-0 misafir ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu arada iki takımın oyuncuları maça, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışını temsil eden üzerinde Atatürk ve Bandırma Vapuru baskısı bulunan tişörtlerle çıktı.