Kastamonu’da Afrika’ya “can suyu” olmak için hayır çarşısı açıldı

Kastamonu’da Afrika’ya “can suyu” olmak için hayır çarşısı açıldı

Yayın: 27.07.2023 10:20
Paylaş:
A+ A-
KASTAMONU (AA) – Kastamonu‘da Afrika’da su kuyusu açtırmak amacıyla hayır çarşısı açıldı.

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince, Cumhuriyet Caddesi’nde bir dükkanda açılan hayır çarşısında, İHH gönüllüleri, kadın kooperatifleri ve kentteki hayırseverlerin bağışladıkları yöresel yiyecek, kıyafet ve çeşitli ürünler satışa sunuldu.

İHH Kadın Komisyonu Başkanı Melahat Güler, AA muhabirine, satışa sunulan ürünlerden elde edilecek gelirle Afrika’da su kıtlığı çeken bölgelerde su kuyusu açtırmak istediklerini söyledi.

Gönüllülerle bir haftadır hummalı bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Güler, birçok kişinin Afrika’ya “can suyu” olmak kendilerine destek verdiğini aktardı.

Güler, “Hem gıda getiriyorlar hem de alışveriş yapıp gidiyorlar. Yeni gönüllülerimizle tanışmaya da vesile oluyor bu programlar. En önemli hedefimiz burada, Afrika’da bir su kuyusu açmak. Allah nasip ederse bu hayır çarşısının geliriyle Afrika’da suya hasret insanlara can suyu olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Etkinliğin 4 gün boyunca süreceğini aktaran Güler, vatandaşları hayır çarşısına davet etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi öğrencileri, A Milli Takım’a destek videosu hazırladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'daki Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin yaz okulunda eğitim gören öğrenciler, A Milli Takım'a destek için videolu mesaj hazırladı.

Videoda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında bu akşam Hollanda ile karşılaşacak A Milli Takım'ın oyuncularının adları, öğrenciler tarafından art arda söylendi.

Videonun sonunda minik öğrenciler, “Sizlere güveniyoruz. Hollanda maçında milli takımımıza başarılar dileriz.” ifadelerini kullandı.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi Koordinatörü Erkut Kalkavan, AA muhabirine, videonun bilim merkezi içerisinde öğrencilerin farklı çalışma alanlarında çekildiğini söyledi.

Çocukların küçük ama milli duygularının büyük olduğunu vurgulayan Kalkavan, “Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında kurulan bilim merkezinde, çeşitli okullardan gelen öğrenciler, milli takımdaki abilerine moral vermek amacıyla özel bir video hazırladı. Videoda, öğrenciler milli takım oyuncularına seslenerek, 'Birlikte zaferimize yürüyoruz.' mesajını iletmeye çalıştı.” dedi.

Kalkavan, öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirerek, “Öğrencilerin hazırladığı destek videosu, sosyal medyada da hızla yayılarak binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Bu tür etkinlikler, gençlerimizin milli takımımıza duyduğu sevgiyi ve desteği pekiştirmek için büyük önem taşıyor. Onların bu enerjisi, milli maç öncesinde takımımıza moral kaynağı olacaktır.” diye konuştu.