Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
11 Ağustos, 2023 11:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Düzce’de bedensel ve zihinsel engelli genç bayanın gelinlik hayali gerçek oldu

DÜZCE (AA) - Düzce'de, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli genç bayan, ailesinin düzenlediği temsili düğünle hayali olan gelinliği giydi.

Kaynaşlı ilçesi Üçköprü köyünde yaşayan Ayşe ve Selami Uçar çifti, 4 çocuklarından en büyüğü olan bedensel ve zihinsel engelli kızları 40 yaşındaki Fatma'nın gelinlik giyme ve düğün hayalini gerçekleştirmek için hazırlık yaptı.

Kızlarının isteğini Kaynaşlı Kaymakamlığı Toplumsal Yardımlaşma Vakfına ileten aile, gelinlik ve gelin otomobilini Kaymakamlık ve çevrelerindekilerin dayanağıyla temin etti.

Kuaföre gittikten sonra gelinlik giyen genç bayan, gelin otomobiliyle temsili düğün alanına getirildi.

İlk dansı babasıyla yapan Uçar'a, daha sonra kına yakıldı. Davetlilerin müzik eşliğinde eğlendiği temsili düğünde takı merasimi de gerçekleştirildi.

- "Kızımızın hayalini gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz"

Baba Selami Uçar, AA muhabirine, kızlarının memnunluğunu paylaşan herkese teşekkür etti.

Kızının kendisine daima gelin olmak isteğini ilettiğini aktaran Uçar, "Kızım engelli lakin ben onu her yere getiriyorum. Gittiğimiz düğünlerde gelinleri görüyor, çok heves ediyordu. Biz de ailece düşünerek bu türlü bir şey yaptık. Çok da hoş oldu." dedi.

Anne Ayşe Uçar da kızlarının hayalini gerçekleştirdikleri için memnun olduklarını belirtti.

Kendilerine dayanak verenlere teşekkür eden Uçar, "O çok memnun artık. Hayalini gerçekleştirdik, çok istiyordu. 15 gündür gelinliğini bekliyordu. Kapıya bile çıkmadan gelinliğini bekledi. Memnunum ancak biraz da hüzünlüyüm." diye konuştu.


blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Unutulan çanta fünye ile patlatıldı

Düzce’de işletmede unutulan çanta polis gruplarının çalışması sonrasında fünye ile patlatıldı.
Olay, Orhangazi Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran bölgede bulunan bir işletmede unutulan çanta polis takımlarını harekete geçirdi. Çanta gruplarca denetim edildiğinde çantanın içerisinden sinyal sesi geldi. Çantanın içinden gelen ses sonrasında bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Araç trafiğine kapanan bölgede bomba imha takımları işletmenin içerisinde ses gelen çantayı fünye ile patlattı. Çantanın içerisinden ise sinyal veren aygıtın motosiklet hırsızlığına tedbir olması için hareket edince ses çıkaran aparat olduğu tespit edildi. Bölgede bulunanlar rahatlarken, fünye ile patlatma anı anbeab kayıt altına alındı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.