Lise öğrencisi Yazgı yazdığı 87 şiiri kitaplaştırmak istiyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.09.2023 04:48
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ta yaşayan ve 9 yaşındayken kaybettiği babasına hasretini yazdığı şiirlerine yansıtan 17 yaşındaki lise öğrencisi Mukadderat Hülagü, şiirlerinin kitaplaştırılması için dayanak bekliyor.

İl merkezi Örtmeliönü Mahallesi'nde annesi ve 2 kardeşiyle yaşayan Hülagü, şiir yazmaya ilkokul yıllarında başladı.

Tokat Zübeyde Hanım Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri alanı son sınıf öğrencisi Hülagü, şiirlerinin birçoklarında 9 yaşındayken kaybettiği babasına olan hasretine yer verdi.

Bunun yanı sıra aşk temalı şiirler de yazan Hülagü, bugüne kadar 87 şiir kaleme aldı.

Kader Hülagü, AA muhabirine, babasının vefat etmesinin akabinde Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünden vilayet merkezine taşındıklarını söyledi.

Babasının vefatı ve Tokat'a taşındıktan sonra içine kapanık bir insan olduğunu belirten Hülagü, “İnsanlarla konuşmak yerine kağıtlara yazmayı tercih ettim. Sınıf öğretmenim şiir yazdığımı fark etti. Birinci başta, 'Ben ve şiir, alakası yok' dedim. Zira olağanda hislerimi karşı tarafa muhakkak eden biri değilim lakin kağıda çok hoş dökebiliyorum sözleri.” tabirlerini kullandı.

Sınıf öğretmeninin kendisine armağan ettiği defterle şiire daha fazla odaklandığını lisana getiren Hülagü, şunları kaydetti:

“Sınıf öğretmenim, 'Yazmaya devam et' diyerek bana bir defter armağan etti. Bugüne kadar 87 şiir yazdım. Yaşadığım olaya bağlı olarak yazıyorum. Tek isteğim şiirlerimin, bir yayınevi ya da bir yerle anlaşıp kitaplaştırılması. Benim üzere babasını küçük yaşta kaybedenlere bu kitapla ilham olmak istiyorum. Daha uygunlarını yapabileceğimizi, başkalarından farkımız olmadığını göstermek istiyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

2024-KPSS ön lisans sonuçları açıklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 13:33
A+ A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS) Ön Lisans sonuçları açıklandı.

ÖSYM’nin internet sitesindeki duyuruya göre, 1 Eylül’de gerçekleştirilen 2024-KPSS Ön Lisans’a ait değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

Cevap kağıtları erişime açıldı

2024-KPSS Ön Lisans’a katılan adayların, cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru yanıtlarına ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden 10 gün süreyle erişilebilecek.

Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak ilgili sınavı ve “cevap kağıdı görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecek.

Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayımlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabıyla ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevaba ulaşabilecek.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek.

İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla ham puanları da görülecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331