Toroslar EDAŞ göçmen kuş çarpılmalarına karşı yürüttüğü gayreti ile arızaları azalttı

Toroslar EDAŞ göçmen kuş çarpılmalarına karşı yürüttüğü gayreti ile arızaları azalttı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 05.10.2023 00:36
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ) faaliyet gösterdiği Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye'de, bilhassa göç vaktinde ağırlaşan kuş çarpılmalarına karşı yürüttüğü çabasına bu yıl da devam etti ve arızaları büyük oranda azalttı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, global kuş göçü rotalarının kesiştiği Hatay, Adana ve Mersin’de her yıl milyonlarca göçmen kuşu ağırlayan Toroslar EDAŞ, havai sınırlarıyla gökyüzünü paylaştığı tüm kuşları korumak için Tabiat Derneği ile yürüttüğü işbirliğini sürdürdü.

Söz konusu işbirliği sayesinde şirket, başta göçlerin ağırlaştığı bölgelerdeki sınırlarda olmak üzere, kuş çarpılmasına neden olabilecek 18 bin 727 metre uzunluğundaki iletken ve 7 bin 638 adet izolatörün yalıtkan materyal montaj sürecini tamamladı.

Bu kapsamda, 2017'de başlattığı “Yüksek Tansiyon Havai Çizgi İzolasyonu Projesi” ile kesime de öncülük eden Toroslar EDAŞ, elektrik dağıtım sınırlarında göçmen kuşların konabileceği noktalardaki riski en alt düzeye indirirken, bölgede çarpılma kaynaklı oluşan arızaları da engelledi.

Toroslar EDAŞ böylelikle 2017'den bu yana akıma kapılma kaynaklı kuş yaralanmalarını ve buna bağlı güç kesintilerini 6 vilayette ortalama yüzde 88,62 oranında azaltmayı başardı.

Arıza güzelleşme oranı en yüksek olan vilayetler, yüzde 98,36 ile Kilis, yüzde 95,24 ile Gaziantep ve yüzde 94,45 ile Adana olurken, bu oran Hatay’da yüzde 88,46, Mersin'de yüzde 88,21 ve Osmaniye’de yüzde 46,67 olarak gerçekleşti.

Göçmen kuşların güvenliği için gerekli olan materyalleri stoklarında depolamaya devam eden Toroslar EDAŞ, bakım çalışmalarında ve yeni tesis edilecek çizgilerde bu yalıtkan materyallerin uygulanmasını faaliyetlerinin tertipli bir modülü haline getirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Büyükşehir Belediyesine ait 6 taşınmaz ihale yoluyla satılacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Ortahisar ilçesi sınırlarında bulunan 6 taşınmazı ihale yoluyla satışa çıkaracağı bildirildi.

Beyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Pazarkapı Mahallesi'nde 1 depo ve 2 dükkanın ihalesinin 24 Mayıs Cuma günü saat 11.00, 11.10 ve 11.20'de, Pazarkapı Mahallesi'nde bulunan lokanta ile Çukurçayır/Sofrakaya ve Bahçecik mahallelerinde bulunan arsaların ihalesinin 24 Mayıs Cuma günü saat 11.30, 11.40 ve 11.50'de Büyükşehir Belediye Encümen Salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.

Taşınmazların kapalı teklif usulüyle ihale edilerek satılacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Taşınmazın ihalesine teklif verecekler, ihale zarflarını şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte şartnamede belirtilen maddelere uygun şekilde hazırlayarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına 24 Mayıs saat 10.00'a kadar, sıra numaralı alındı belgesi karşılığında teslim edeceklerdir. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine Komisyon Başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı soyadı veya ticaret unvanı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar Komisyon Başkanlığına ulaşmış olması şarttır. Postada olacak gecikmeler kabul edilmez. Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz. Saat ayarında PTT veya TRT'nin saat ayarı esas alınır. Yapılacak satış ihalesi, iştirakçisinin adına kesinleşmesinden itibaren ihalede belirlenecek bedel kanuni süresi içerisinde peşin olarak ödenecektir.”