Bartın Üniversitesi’nde 6. AR-GE Proje Pazarı başladı

Bartın Üniversitesi’nde 6. AR-GE Proje Pazarı başladı

Yayın: 02.11.2023 14:58
Paylaş:
A+ A-

Bartın Üniversitesi’nde (BARÜ), AR-GE ve yenilik bilincinin yaygınlaştırılması, finansman veya diğer yetersizliklerle hayata geçirilemeyen önemli projelerin sektör temsilcileriyle buluşturulması amacıyla düzenlenen 6. AR-GE Proje Pazarı başladı.

Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Kutlubey Yerleşkesi’ndeki konferans salonunda yapılan açılış törenindeki konuşmasında, tüm dünyanın gözü önünde Filistin halkına uygulanan zulmü bir kez daha kınadığını, insanlık trajedisinin bir an önce son bulması ve bölgenin huzura kavuşmasını dilediğini belirtti.

Üniversite olarak bir hayalle yola çıktıklarını ve bu hayalin bölgeden başlayarak ülkeye katma değer sunmak, ülkenin milli teknoloji hamlesine yönelik çalışmalar yapmak, “Benim de bir fikrim var.” diyen bilim tutkunlarını bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Uzun, geçmişte olduğu gibi yüzlerce bilim ve teknoloji tutkununun hayallerine ortak olmak için BARÜ’de bir araya geldiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

“2017’den itibaren üniversitemizin paydaşlarıyla güç birliği içerisinde gerçekleştirdiği AR-GE Proje Pazarı ile yüzlerce proje sahibi sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Çok değerli projeler gözlerimizin önünde büyüyüp serpildi ve ülkemizin milli teknoloji hamlesine çok değerli katkılar sundu. İnanıyorum ki bugün sergilenenler arasında da bizleri kendine hayran bırakacak projeler yer alıyor. Cumhuriyet’imizin 100. yılına eriştiğimiz bu günlerde ülkemiz için var gücümüzle çalışıyor, Türkiye Yüzyılı hedefiyle artık bilim ve teknolojiyi takip eden değil yön veren bir ülke olma gayreti gösteriyoruz.”

AR-GE ve yenilik bilincinin yaygınlaştırılması, finansman veya diğer yetersizliklerle hayata geçirilemeyen projelerin sektör temsilcileriyle buluşturulması amacıyla düzenlenen 19 ana temada fikirlerin yer aldığı etkinlikte, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri sonucu dereceye giren projeler yarın ödüllendirilecek.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

INVAMED Başkanı Dinç’ten 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – INVAMED Başkanı Raşit Dinç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Dinç, mesajında, INVAMED ailesi olarak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı minnet, gurur ve geleceğe olan inançlarıyla kutladıklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 105 yıl önce, milletin birliği, beraberliği ve bağımsızlığı uğruna vereceği mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıktığını aktaran Dinç, “INVAMED olarak, Atatürk'ün, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' sözünü parola alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dinç, o günlerde memleketin her bölgesinin işgal altında olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:

“Milleti ayağa kaldırmak ve sömürgecileri topraklarımızdan kovmak için Samsun gemisine binenlerin büyük bir cesareti, kararlılığı ve inancı vardı. Samsun'da işaret fişeğini yakarak başlayan, İzmir'de düşmanı denize dökmeye ve oradan da Cumhuriyet'in ilanına kadar giden uzun yol bizlere anlamlı bir miras bırakmıştır. Bugün 19 Mayıs'ın 105. yılında INVAMED ailesi olarak bu inanç ve kararlılık ile ülkemiz için çalışıyoruz.

'Üreten Bir Gelecek' vizyonuyla sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olan bilim, teknoloji ve inovasyona sağlık için yatırım yaparak, Türkiye'yi daha müreffeh yarınlara taşıma kararlılığı içindeyiz. Dün Samsun'a adım atılırken bilim yol gösteriyordu. Bugün de yolumuzu bilim aydınlatıyor. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimiz uğruna mücadele eden herkesi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”