Anadolu Ajansı tarafından
18 Kasım, 2023 16:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Borusan EnBW Enerji, “Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması” ödülü aldı

ANKARA (AA) - Borusan ve EnBW gruplarının ortak girişim şirketi Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir enerji yatırımları ve yeni iş alanlarındaki çalışmalarıyla "Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması" ödülünü kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Borusan Holding ve Energie Baden-Württemberg AG'nin (EnBW) ortak girişimi Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir enerji yatırımları ve yeni iş alanlarındaki çalışmaları için Akbank, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) / FMO (Hollanda Girişimci Kalkınma Bankası), Garanti Bankası, ICBC Turkey, Türkiye İş Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Yapı Kredi ile imzaladığı 600 milyon dolar finansmanla 2023 Türkiye Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Ödülleri kapsamında "Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması" ödülünün sahibi oldu.

Şirket sağladığı finansmanla Türkiye'nin ve dünyanın sürdürülebilirliğine doğrudan katkı sağlayan yenilenebilir enerji yatırımlarını ve yeni iş alanlarındaki çalışmalarını yürüteceğini ve yenilenebilir enerji yatırımlarının yanında bu sektörde özellikle saha rollerinde çalışan kadın istihdamını artıracak çalışmalar yapacağını açıklamıştı.

Şirket bu finansman anlaşmasıyla 2023 Türkiye Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Ödülleri kapsamında "Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması" ödülünü kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, şirket olarak 12 enerji santralinden oluşan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kurulu güç ve portföyleriyle, sürdürülebilirliğe doğrudan katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Hissedarlarımızın yaklaşımlarına uygun olarak belirlediğimiz sürdürülebilirlik stratejimiz gereği iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında yürüttüğümüz çalışmalarla müşterilerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve toplum için bugün ve gelecekte ekonomik, çevresel ve sosyal katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Aldığımız bu finansman ile aynı zamanda iklim ve insan odak alanları kesişiminde yenilenebilir enerji sektöründeki yeşil yaka çalışan ihtiyacına yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği sağlayacak bir çözüm geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalar kapsamında, daha çok kadın çalışanın bu sektörde saha çalışanı olarak istihdamı konusunda adımlar atmaya devam edeceğiz."

Borusan EnBW Enerji Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Murat Gördeslioğlu da "Şirketimizin enerji üretiminde faal olan şirketlerinin birleşme sürecinde finansman yapısını sadeleştirip kısa vadeli kredilerimizi tamamen kapatırken, yeni projelerimiz için de finansman kaynağı yarattık. Bu işlem hem sektörümüzde hem de Türkiye finansman piyasasındaki en önemli iş birliklerinden biri olmuştur. Şirketimizi geleceğe hazırlayan bu önemli süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza gönülden teşekkür ederim." açıklamasında bulundu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Amasya Valisi, mesleki eğitim çalıştayına ilgi göstermeyen özel sektörü uyardı: “Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar”

Özel dalın nitelikli orta elemana muhtaçlık duyduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak maksadıyla düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Dokümanı Çalıştayı, davet edilen dal temsilcilerinden beklenen ilgiyi görmedi. Özel dal temsilcilerine seslenen Amasya Valisi Başkan Bakan, "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" kelamlarıyla ihtarda bulundu.
Kimlerin katıldığını sorduğu çalıştaya gelen az sayıdaki özel kesim temsilcilerini kâfi bulmayan Amasya Valisi Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" dedi.
Emekli nüfusun çalışan sayısını geçmesi öngörülen vilayetler ortasında olup 86 bin çalışana karşılık 84 bin emeklinin bulunduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak hedefiyle düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Evrakı Çalıştayı’na sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm üzere farklı bölümlerden iştirakin kâfi olmadığını belirten Vali Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" diye konuştu.
Çalıştayın herkesin bir mesleği olmalı anlayışıyla gerçekleştiğini vurgulayıp kesim iş birlikleriyle mesleksel eğitime erişimi ve kaliteyi artırarak öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarına katkı sunmayı amaçladığına işaret eden Bakan, "Buradaki meslek okullarından gereksiz kimi kısımları tutup hem öğrencilerimizi atıl ve işe yaramaz konumda yetiştirmemiş olacağız hem de oradaki öğretmenlerimizi de atıl olarak hayatından bezgin bir halde sevemediği bir alanda iş yapar konuma getirmemiş olacağız. Hepsini gerçek bir yerde meç etmemiz gerekecek" şeklinde konuştu.
Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise kentte orta eleman bulma konusunda dalların önemli meseleler yaşadığını söz ederek, "Bu çalıştayla birlikte orta eleman eksikliğiyle ilgili meseleleri çözmeyi umut ediyoruz" sözlerini kullandı.
Amasya Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği çalıştaya, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Amasya Esnaf Odaları Birliği Lideri İsa Köse, SGK Vilayet Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve daire amirleri de katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.