Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
19 Kasım, 2023 13:56 tarihinde yayınlandı
A+ A-

450 milyon dolarlık finansman desteği depremzede KOBİ’lerin hesabına aktarılmaya başlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen KOBİ'ler için açıkladığı 450 milyon dolarlık finansmanın işletmelerin hesaplarına aktarılmaya başlandığını bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yazılı açıklamasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak deprem bölgesini önceliklerinin baş sıralarına koyduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Deprem bölgesi önceliğimiz." mesajıyla harekete geçip, bir an önce bölgedeki büyük-küçük sanayi sitelerindeki yıkımın etkilerini en aza indirmek için çalıştıklarını belirten Kacır, "Bununla birlikte bölgede bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi kapsayacak çalışmalar da yaptık. 31 Ekim'de Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu, Dünya Bankası ve KOSGEB işbirliğiyle yürüttüğümüz Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında başvurusu onaylanan işletmelerimize ödemeleri yapmaya başladık. İşletmelerimizin hesaplarına destek tutarları yatırılmaya başlandı. 11 ilimizden başvurusu onaylanan 2 bin 800 işletmeye 925 milyon liralık finansmanı aktarmış olduk." bilgisini verdi.

"Yeni fonlar da gelecek"

Kacır, programa başvurularda yoğun talep olduğuna işaret ederek "Şu an başvuran işletme sayımız 50 bine erişti. 450 milyon doların tamamını bölge işletmelerine aktaracağız. Bütçenin tamamı bitinceye kadar programa başvuruları almaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinde canlanma sağlayacak bu desteğe yeni fonlar eklemek için çalışmalarımız da ayrıca devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, KOSGEB desteği, 36 ay süreyle uygulanacak. İlk 24 ayında KOBİ'ler ödeme yapmayacak. Sonraki 12 ayda ödemeler 3 taksitte gerçekleştirilecek. İşletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında finansman sağlanacak. Tamamen faizsiz olan program için işletmelerden teminat istenmeyecek.(AA)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 12:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

CHP’li eski belediye başkanı ’usulsüzlük’ soruşturmasında gözaltında

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde usulsüzlük savlarına ait başlatılan soruşturma kapsamında ortalarında CHP’li eski belediye başkanı Çetin Bozkurt’un da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Çaba (KOM) takımlarınca Devrek ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda CHP’li eski Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, dönemin özel kalem müdürü Raif K., dönemin muhasebe mali işler müdürü Nafie Ç., dönemin belediye lider yardımcısı Recep K., devrin satın alma işçisi Engin K., periyodun vekil mali işler müdürü İsmail K.’nın yanı sıra devrin tahsilat ünitesinde vazifeli Umut K. ve periyodun insan kaynakları müdürü Tuncay U. gözaltına alındı. Sözleri alınmak üzere Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şahısların, haklarında çeşitli usulsüzlük tezleri bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki söz süreçleri sonrası şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.