Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
20 Kasım, 2023 12:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Dışişleri Bakanı Fidan: Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze’den çıkışı sağlanmıştır

Dışişleri Bakanı Fidan, "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze'den çıkışı sağlanmıştır." dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, komisyona katıldı.

Gazze'den tahliye edilen 42 Türk vatandaşı yurda döndü

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'den tahliye edilen 42 Türk vatandaşı, Mısır üzerinden İstanbul'a geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının çabalarıyla Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a ulaşan 42 vatandaşı taşıyan ve Kahire'den havalanan THY uçağı, öğleden sonra İstanbul Havalimanı'na indi. Vatandaşları, Havalimanı VIP girişinde Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, çiçeklerle karşıladı. Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Büyükelçi Usluer, "Gazze'de şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve hükümeti kesintisiz olarak Gazze'deki vahşetin sona ermesi için çalışmalarını sürdürmektedir." dedi. Gazze'den 42 vatandaşın yurda intikal ettiğini belirten Usluer, şunları dile getirdi: "Bildiğiniz gibi krizin başlamasının hemen ardından 30 vatandaşımızı tahliye etmemiz mümkün olmuştu ancak Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması nedeniyle bu tahliyeler kesintiye uğradı fakat arka plandaki diplomatik çalışmalarımız kesintisiz devam etti. Şu anda vatandaşlarımızdan 42'sinin daha ülkemize gelmesini sağlıyoruz. Dışişleri Bakanlığı, tüm kriz bölgelerinde olduğu gibi başta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olmak üzere tüm dost ve kardeş ülke vatandaşlarına destek vererek kriz bölgelerinden tahliyelerini sürdürmektedir."

"Bana bu duyguları yaşattıkları için herkese çok teşekkür ediyorum"

Usame Darabeh, babasının cenazesi için Gazze'ye gittiğini ve burada saldırıların başladığını söyledi. Türkiye'de bilgisayar mühendisliği okurken eşiyle tanışarak evlendiklerini ve Samsun'da yaşadıklarını anlatan Darabeh, "Babam savaş başlamadan önce vefat etti. Cenazesine katılmak için Gazze'ye gittim, o esnada savaş başladı. Savaş başladığında tahliyemiz planlanmıştı ancak İsrail güçleri Mısır kapısını bombaladı. Biz de risk altında kaldığımız için geri döndük. İsrail bombardımanı nedeniyle Gazze'nin güneyine geçtik. Bu esnada Samsun'daki eşimle iletişim halindeydik. O da ülkemizin makamları ile sürekli temas halindeydi. Sonra Mısır sınırını geçtik. Mısır tarafında sağ olsun AFAD ile tüm yetkililer bizi karşıladı. Sağ olsunlar bizimle çok ilgilendiler. Sonra ayarlanan uçakla Türkiye'ye döndük." diye konuştu. Yurda döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten Darabeh, "Eşim iki hafta sonra doğum yapacak. Bir kızım dünyaya gelecek. Doğarken onu göreceğim. Bana bu duyguları yaşattıkları için herkese çok teşekkür ediyorum. Geride kalan annem ve kardeşlerim için de devletimizden yardım rica ediyorum." dedi. Gazze'den tahliye edilen vatandaşlara havalimanında çay ve kurabiye ikramında bulunuldu. Pasaport kontrolünün ardından İstanbul'da kalacak yeri olanlar otobüslerle havalimanından ayrıldı, diğerleri AFAD yetkililerince otele yerleştirildi. (AA)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 03:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yaralı sürücüye, kovalamaca sırasında peşinde olan polisler yardım etti

Bartın’da arabasını polisin üzerine süren ve "dur" ihtarına uymayan şoför ile polis grupları ortasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre kaçmayı başaran şoför kaza yapınca yakalandı. Yaralanan şoförün yardımına ise peşindeki polisler yetişti.
Edinilen bilgiye nazaran Orduyeri Caddesi’nde "dur" ihtarına uymayan 74 AAN 037 plakalı Tofaş aracın şoförü E.Y. ile polis aracı ortasında kovalamaca başladı. Bir polisin üzerine aracı süren E.Y., Bartın-Amasra yoluna çıkarak kaçmaya devam etti. Yolda orta refüje çıkan aracın şoförü, kazaya karşın yoluna devam etti. Bartın-Kurucaşile istikametine yanlışsız süratle giden şoför ile polis ortasında yaklaşık 30 kilometre boyunca kovalamaca yaşandı. Şoför peşine taktığı polislere izini kaybettirirken, Bozköy mevkisinde ise araç virajı alamayarak yol kenarındaki su kanalına düştü.
Araçtan çıkarak kanalda sırtüstü yatan yaralı şoförün yardımına ise peşindeki polis grupları yetişti. Bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması emeliyle, polis ve jandarma takımları tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.
Otomobili için feryat etti
Yaralı halde yerde yatan şoför ise aracın halini görünce kendi acısını unutarak aracı için ağladı. Yaralı şoför, "Arabam bu hale gelmeyecekti. Babam bu arabayı bu halde görürse ne der? Babam beni boğar. Ben uygunum ağabey ancak bu otomobilin bu türlü kalmasını ben istemiyorum. Bu otomobil bu hale nasıl geldi? Bu arabayı kim bu hale getirdi? Ben mi getirdim arabayı bu hale? Anne, babam nerde? Kaza yaptım, ehliyetim de yok" diye bağırdı
Ehliyetsiz ve alkollü olduğu belirlendi
Araçta yapılan armada kabahat ögesine rastlanılmazken, 23 yaşındaki şoför E.Y.’nin 231 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı belirlendi. Yaralı şoför olay yerine gelen ambulansa alınarak birinci müdahalesi yapıldıktan sonra Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan ehliyetsiz ve alkollü şoför E.Y’nin babasının mahalle muhtarı olduğu ve aracı müsaadesiz aldığı öğrenildi.
Ailesi kayıp ilanı verdi
Kovalamacanın yaşandığı anlarda ise polisten kaçan E.Y.’yi ailesinin telefonla aradığı ve ulaşılamadığı ileri sürüldü. Çocuğuna ulaşamayan aile ise jandarma karakoluna müracaatta bulunarak kimlik bilgi ve eşkalini verdikleri çocukları E.Y’nin kayıp olduğunu söz etti.
Olayı hastane polisi fark etti
Hastane polisi, kayıp müracaatında bulunulan E.Y’nin yaralı olarak hastaneye getirilen yaralı olduğunu fark etti. Hastane polisinin telsiz anonsu ile durumu haber merkezine duyurması üzerine ise telefonla durum jandarmaya bildirildi.
Jandarma grupları tarafından da kayıp müracaatında bulunan aile bilgilendirilerek hastaneye yönlendirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.