Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından, şehit askerlere yönelik suç unsuru içeren paylaşımlara soruşturma

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından, şehit askerlere yönelik suç unsuru içeren paylaşımlara soruşturma

Yayın: 24.12.2023 15:03
Paylaş:
A+ A-

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlere ilişkin suç unsuru içeren paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“23 Aralık’ta Irak’ın kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonları kapsamında şehit olan askerlerimize ve ailelerine yönelik bugün ekşisözlükte ‘oğlum şehit oldu ne mutlu bana’ başlığı altında suç unsuru içerdiği değerlendirilen paylaşım ve yorumları yapan hesaplara ilişkin TCK’nın 216. maddesinde belirtilen ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama’ ve 301. maddesinde belirtilen ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır.”

Açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemlerin titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

LGS iki oturumlu olarak gerçekleştirildi

Yayın: 02.06.2024 14:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başladı. Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelen öğrenciler, sınav salonuna alındı. Veliler ise çocuklarını bekledi.

LGS sınavının başlangıç saati 09.30, bitiş saati ise 12.50 olarak belirlendi. Bu kapsamda sınavın 2 oturumu için toplam 3 saat 20 dakika süre söz konusu olurken öğrencilerin sınavda kalacağı süre ise 155 dakika olacak. İki oturum arası öğrenciler, 45 dakikalık mola verecek. Saat 10.45 ile 11.30 arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek.