AKO Akü’den araç sahiplerine “kış bakımı” uyarısı

Anadolu Ajansı
Yayın: 31.12.2023 08:48
A+ A-

İSTANBUL (AA) – AKO Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender, yol ve yolcu güvenliği için aracın kış şartlarına hazırlanmasının hayati önem taşıdığını belirterek, özellikle akü bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini bildirdi.

AKO Akü'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Hulki Büyükkalender, kış soğuklarının iyiden iyiye kendini hissettirmesiyle birlikte araçlar için bakım döneminin başladığını, yol ve yolcu güvenliği için aracın kış şartlarına hazırlanmasının hayati önem taşıdığını anlattı

Özellikle akü bakımının ihmal edilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Büyükkalender, “Soğuk hava, yağmur ve kar yağışlarıyla birlikte güvenli bir yolculuk için aracın teknolojisine ve elektriksel donanımına uygun akünün kullanılması ve bakımının yaptırılması gerekiyor. Kış bakımı yaptırıldığı takdirde hem akünün ömrü hem de aracın performansı korunuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Akülerin bakımı zamanında yaptırılmazsa çalışan fonksiyonlarında aksama olabilir”

Büyükkalender, düşen hava sıcaklıklarının akü ve şarj basmaya olumsuz etkileri olduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Akülerin bakımı zamanında yaptırılmazsa aracın marş motoru, ateşleme sistemi, far gibi elektrik ile çalışan fonksiyonlarında aksama olabilir. Özellikle çok soğuk havalarda akünün içindeki sıvının (elektrolit) donma riski vardır. Şarjı tam dolu bir akü eksi 70 derecelere kadar dayanırken boşalmış bir akü eksi 5 derecelerde donmaya başlayabilir. Bu nedenle soğuk havalarda akü bakımının yapılması ve akünün şarjlı halde bulunması çok önemlidir. Özellikle, zaman içerisinde oksitlenerek elektrik akımını engelleyen kutup başlarının temizliğinden mutlaka emin olunmalı. Eğer kutup başları temiz değilse, marş motoru ile diğer aksamlar çalışamaz hale gelir.”

Büyükkalender, AR-GE ve inovasyona yaptıkları yatırımlarla üretilen AKO Turbo Akü'nün sahip olduğu teknoloji sayesinde kışın bakım gerektirmediğini, çok düşük sıcaklıklarda bile diğer akülere göre daha fazla yüksek performans verdiğini belirterek, AKO Akünün yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle satışının yüzde 71'ini Avrupa ve Amerika kıtasına yaptığını anlattı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de okulda merdiven boşluğuna düşen öğrenci hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.09.2024 08:15
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'de okulun dördüncü katından merdiven boşluğuna düşen 8. sınıf öğrencisi öldü.

Müftü Mahallesi'ndeki Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Bölümü öğrencisi 14 yaşındaki Gizem Kazdal, merdiven boşluğuna düştü.

Ağır yaralanan kız çocuğu, kaldırıldığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Öte yandan Rize Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Tüfekçi, mesajında, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Bölümü 8. sınıf öğrencisinin elim bir olay sonucu vefat ettiğini belirterek, “Acımız büyüktür. Rize eğitim ailesi olarak yavrumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331