DeFacto Your Design platformu hayata geçirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.01.2024 12:36
A+ A-

İSTANBUL (AA) – DeFacto, kendisine ve sevdiklerine özel tasarımlar oluşturmak isteyenler için DeFacto Your Design platformunu hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, DeFacto, kişiselleştirilmiş ürünler ile yaratıcılığını göstermek isteyenleri DeFacto Your Design platformunda buluşturuyor.

Moda ve yaratıcılığın bir araya geldiği platform, kendi tarzını yansıtmak isteyenleri bekliyor. Giyimden hediyelik eşyalara ve aksesuarlara kadar birçok farklı kategoride ürünün yer aldığı DeFacto Your Design, hayallerdeki tasarımların gerçeğe dönüşmesini sağlıyor.

Kendine ve sevdiklerine özel tasarımlar yapma imkanı sunan platformda ürünlerin üzerine fotoğraf ve metin gibi kişisel baskılar yapılabiliyor. Ayrıca tasarım yapmak isteyenlere favori karakterlerin, popüler kültür ikonlarının, efsanevi film ve dizi temalarının yer aldığı hazır şablonlar da sunuluyor. Hazırlanan tasarımlar, dijital baskı tekniği ve GOTS sertifikalı organik boyalarla yüksek kaliteli ürünlerin üzerine uygulanıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Bir Kan Grubu Keşfedildi: ‘Mal’

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 20.09.2024 15:22
A+ A-

Bilim insanları, tıbbi araştırmalarda kaydettikleri büyük bir ilerleme ile daha önce tanımlanmamış bir kan grubunu keşfetti.

Bu nadir kan grubuna ‘Mal’ adı verildi. Dünyada büyük bir heyecan yaratan yeni kan grubu, tıp ve genetik alanında dikkat çekiyor.

Araştırmacılar, 1972 yılında hamile bir kadının kanında bulunan AnWj antijeninin fazla olduğunu tespit edince yeni bir kan grubu ortaya çıktı. Buna göre genlerin her iki kopyasında mutasyon varsa AnWj negatif kan grubu olarak adlandırılıyor.

‘Mal’ Kan Grubu Nedir?

‘Mal’ kan grubu, mevcut A, B, AB ve 0 kan grubu sistemlerinin dışında, benzersiz bir antijen ve antikor türüne sahip. İlk kez Afrika’da bir hasta üzerinde gerçekleştirilen genetik tarama sırasında keşfedilen bu kan grubu, kan naklinin acil durumlarında özel bir dikkat gerektiren bir konu olarak öne çıkıyor. ‘Mal’ kan grubuna sahip bireyler için uygun kan bulmak oldukça zor ve kaynakları birleştirmek mesele teşkil ediyor.

Araştırmacılar, bu nadir kan grubunun, nadir hastalıkların tedavisinde ve genetik araştırmalarda önemli katkılar sağlayabileceğini düşünüyor. Ayrıca, ‘Mal’ kan grubunun insan evrimi ve genetik çeşitlilik üzerine önemli ipuçları sunduğu belirtiliyor. Bilim insanları, ‘Mal’ kan grubuna sahip bireylerin bağışıklık sistemi, genetik yapısı ve sağlık durumları üzerine daha fazla araştırma yapılmasının şart olduğunu vurguluyor. Bu yeni bulgunun, gelecekte tıbbi uygulamalara yön verme potansiyeli taşıdığı ifade ediliyor.

Uzmanlar, bu nadir keşfin insan sağlığı ve hastalıklar üzerindeki etkilerini daha iyi anlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini bildiriyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331