Deprem bölgesinde görev alan itfaiyeciler AA’nın “Yılın Kareleri 2023” oylamasına katıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.01.2024 12:00
A+ A-

BOLU (AA) – Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan Bolu Belediyesi itfaiye personeli, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı.

İtfaiye personeli, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen, önemli uluslararası medya organlarında sıkça kullanılan en etkileyici seçkideki 5 kategoride sunulan 147 fotoğrafı inceledi.

“Deprem:Umut” kategorisinde Evrim Aydın'ın “Aralıksız çalışma”, “Gazze:Kanıt” kategorisinde Ali Jadallah'ın “Bakış” fotoğraflarını tercih eden 5 itfaiyeci, “Haber” kategorisinde Erçin Ertürk'ün “Yıkım”, “Çevre-Yaşam” kategorisinde Emin Yoğurtçuoğlu'nun “Ateş dağı”, “Spor” kategorisinde de Dursun Aydemir'in “Dünyanın sultanları” fotoğraflarına oy verdi.

İtfaiye personeli Ersin Kazan, AA muhabirine, 6 Şubat depremlerinin ardından arkadaşlarıyla bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

Hatay Antakya'da 7 gün boyunca gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Kazan, “Orada görev almaya layık görüldüğümüz için gururluyuz ama bir o kadar da hüzünlüyüz.” dedi.

Kazan, Anadolu Ajansının “Yılın Kareleri” oylamasında yer alan fotoğrafların etkileyici ve hüzünlü olduğunu belirterek, “Emekleri için teşekkür ederiz. Her açıdan farkındalık yaratmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

İtfaiye personeli Sercan Subay ise oylamaya katılarak tercihlerini yaptıklarını kaydederek, “6 Şubat depremleri nedeniyle yıkıma uğrayan kentlerde çalışırken bizi en çok etkileyen anları yeniden yaşadık. Biz de oyumuzu kullandık.” ifadesini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Etimesgut Belediyesince 5 sahipsiz köpek eğitilerek bekçi köpeği yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 04:52
A+ A-

ANKARA (AA) – Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun, “eğitimleri tamamlanan 5 sahipsiz köpeği, bekçi olarak görevlendirildiği” bildirildi.

Etimesgut Belediyesinden yapılan açıklamada, “Beşikçioğlu'nun, eğitimleri tamamlanan sahipsiz köpeklerden beşinin belediye bünyesinde bekçi olarak atamasını gerçekleştirdiği” belirtildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Beşikçioğlu, köpeklere öncelikle itaat eğitimi verdiklerini, temel eğitimleri tamamlandıktan sonra vatandaşların sahiplenmeleri için gerekli imkanları sağladıklarını ifade etti.

Beşikçioğlu, bazı köpekleri de park bahçelerin deposu, makine parkı gibi alanlarda bekçi köpeği olarak değerlendireceklerini belirterek, belediye barınağının 300 hayvana ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu, şu an 80-83 köpeğin bulunduğunu anlattı.

Sayının arttığını bildiren Erdal Beşikçioğlu, “Ama uygulamaya geçirdiğimiz projemiz de sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Hepsinin burada özgürce dolaşabilecekleri bir alan mevcut. Burada temel itaat eğitimleri ve arama kurtarma eğitimleri verilmektedir. Sistem şimdilik işliyor, sabah saatlerinde de kreşlerimize görevlendirmeleri yaptık.” bilgisini paylaştı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331