Yenibiriş Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Özmen: “Kasımda yükselen işsizlik rakamları yeniden düşüşe geçecek”

Anadolu Ajansı
Yayın: 13.01.2024 04:48
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yenibiriş Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bedriye Uğur Özmen, kasım ayında yükselen işsizlik rakamlarının yeniden düşeşe geçeceğini öngördüğünü bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Özmen, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Kasım 2023'te işsizlik oranının bir önceki aya göre 0,4 puan artışla yüzde 9 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

Küresel ekonomik durgunluk ile asgari ücretin açıklandığı aralık ayının hemen öncesinde sektörlerde yaşanan belirsizlik durumunun söz konusu artışa yol açtığını kaydeden Özmen, “İstihdamda eylül ve ekim aylarında yaşanan hareketliliğinin ardından asgari ücretin de açıklanması nedeniyle, kasım ayındaki bu küçük yükseliş beklentilerimiz dahilindeydi. Aralık 2023 ve sonrasında, bu tablonun önceki aylardaki olumlu düşüş trendini tekrarlayacağını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bedriye Uğur Özmen, Temmuz 2023'e göre yüzde 49 artan asgari ücret rakamının çalışanlar ile işverenleri orta noktada buluşturduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“2024 yılı içinde enflasyondaki yükselişin önüne geçilmesiyle birlikte üretim, yatırım ve ihracatın daha da artması ihtimaller dahilinde. Ayrıca işverenlerin 'gri yaka' diye tabir ettiğimiz nitelikli çalışan arayışları da son aylarda ciddi oranda arttı. Bu artışla işe alımların hızlanması sonucu, sonraki aydan itibaren etkisini göstereceğine dair tahminlerimiz mevcut. Bu da doğrudan ve dolaylı olarak işsizlik oranının daha da azalmasında önemli bir etken olacaktır.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın Acı Günü

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.09.2024 14:21
A+ A-

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın vefat eden annesi Elif Karataş, Karabük’te son yolculuğuna uğurlandı.

Karataş’ın cenazesi, yakınları tarafından 100. Yıl Mahallesi Yeni Camisi’ne getirildi.

Mustafa Karataş, burada taziyeleri kabul etti.

Karataş’ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Karabük köyü mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine, Vali Mustafa Yavuz, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, eski AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, KARDEMİR Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331