Tankut: “Karabük, Süper Lig’in kıymetini hala bilmiyor”

Tankut: “Karabük, Süper Lig’in kıymetini hala bilmiyor”

Yayın: 12.06.2017 00:11
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’un yapılan olağan genel kurulunda, yeniden başkanlığa seçilen Hikmet Feridun Tankut, “Karabük, Süper Lig’in kıymetini hala bilmiyor” dedi.

Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde yapılan kongrede Hikmet Feridun Tankut başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Kongrede 92 üyenin oyun tamamını alan Hikmet Ferudun Tankut, yeniden kulübün yeni başkanı olarak, dördüncü kez koltuğa oturdu.

“Ortalama 2 bin 500 kişiyi geçemedik”

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi Salonu’nda gündemin okunması ve divan kurulunda başkanlığa Taner Canyurt, üyeliklere Kadir Onar ve Sait Aygün’ün seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Kardemir Karabükspor Olağan Genel Kurulu başladı. Yönetim ve denetim raporlarının okunmasının ardından gidilen seçimin ardından başkanlığa seçilen Hikmet Feridun Tankut, 81 kenttin 69’unda Süper Lig takımı olmadığını ve Karabük olarak hala bunun kıymetinin anlaşılmadığını söyledi.

Maçlara az sayıda taraftarın geldiğinden de yakınan Tankut, “2 sene önce küme düşmüş ve geçen sene Süper Lig’e tekrar çıkarak ligde iç sahada Beşiktaş ve Başakşehir’in ardından 34 puan toplayan bir takımız. Bununla hepimizin gurur duyması gerekiyor. 13 bin kişilik stadımızın 10 bin kişi ile doldurmamız gerekir. Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş maçlarında 8 bin diğer maçlarda ise ortalama 2 bin 500 kişiyi geçemedik. Bunlar bizim hep eksi puanlarımızı oluyor. Hakemler, medya ve federasyon bunlara dikkat ediyor. Tribünlerini doldurmayan takımına sahip çıkmayan bir şehir olunca onların ne derece ilgi ve alakalarının olacağını takdirlerinize bırakıyorum” dedi.

“Hakem hatalarından canımız çok yandı”

Hakem hatalarında canlarının çok yandığını da kaydeden Başkan Tankut, “Düştüğümüz sene çok ciddi hakemlerin hatalı kararları ile karşı karşıya kaldık. Geçen sene bizi çıkarmamak için ellerinden geleni yaptılar. Bu sene de ilk yarı bütün maçlarımızda her türlü hakem kararları ile karşı karşıya kaldık. Bilgi birikim ve tecrübemizle bunu aştık ve ikinci yarı hemen hemen sıfır hatayla sezonu kapattık” diye konuştu.

Ekonomik yapılarında da çok ciddi bir bozukluk olduğunu kaydeden Tankut, şunları söyledi: “İki yıldır biz sokağa çıkıp kimseden para istemedik, talepte bulunmadık. Kendi yağımızda, kendi içimizde kırılıyor, dökülüyoruz. Bir şeyler yapmaya çalışarak takımı bu günlere getirdik. Ama yeni sezonda biz yine takımı 2 bin, 2 bin 500 kişilik taraftarın karşısına çıkartırsak motife etmekte zorlanıyoruz. Kıymetini ne zaman anlayacağız onu bilemiyorum. Karabük’ün bir silkelenmesi ve kıymetlerinin değerini anlaması gerekiyor. Eğer önümüzdeki sezonda aynı şekilde giderse doğabilecek kötü sonuçlardan lütfen hiç kimsenin ne şahsımı ne de yönetimi suçlamaya hakkı olmaz. Herkesin 15 günde bir 1,5 saat gelip takıma destek vermiyorsa birilerinden bir şey bekleme hakkı da doğmuyor.”

Tankut tebrikleri kabul etti

Başkan Tankut daha sonra tebrikleri kabul ederken, kongreye, Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Yortan Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, TSO Başkanı Tuncay Özcan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile davetliler ve delegeler katıldı.

Öte yandan dördüncü kez takımın başına geçen Hikmet Ferudun Tankut başkanlığındaki Kardemir Karabükspor yönetimi ise şu isimlerden oluştu: “Ahmet Karabacak, Tolga Gül, Tuncay Yıldız, Kürşat Yılmaz, Abdullah Adatepe, Cihan Yılmaz, Aydın Derebaşı, Mehmet Ali Özer, Levent Ersöz, Serdar Dereli, Hakan Eren ve Koray Erikçi.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Trabzon’dan Dünyaya Turizm Zirvesi” başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da turizm sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek sektörün sürdürülebilirliğini, hizmet kalitesini ve pazarlama stratejilerini iyileştirme amaçlayan “Trabzon'dan Dünyaya Turizm Zirvesi” başladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) kentteki bir otelde düzenlenen programda konuşan MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu Başkanı Murat Kundak, zirvenin akılda kalıcı ve sonuca dönük çalışma olmasını, bir çıktısı olmasını ve çıktı üzerinden hareket planı oluşturulmasını istediklerini söyledi.

Kundak, MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu olarak Türkiye'nin farklı illerinde buna benzer çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Belli destinasyon çalışmaları yaptık. Bunlara bir yol haritası çıkarttık. Çıkan yol haritalarının da sonrasında takibini gerçekleştirdik. Bunda başarılı illerimiz oldu. Süreçte halen takibe devam etme ihtiyacı olan illerimiz var. Onları da takip ediyoruz.” dedi.

Trabzon'un potansiyel olarak güçlü bir noktada bulunduğunu vurgulayan Kundak, şunları kaydetti:

“Dişiyle tırnağıyla kendi kendine bir turizm noktası haline getirdi Trabzon kendisini. Bu çok önemliydi. Şu an ikinci aşamaya geçmesi gerekiyor. İkinci aşama nedir? Bütün bölgeyi içine alan turizm destinasyon özel bölgesi haline gelmesi gerekiyor. Şu anda bölgeyi de içine alan bir hinterlanda sahip olması ve buna dönük stratejiler geliştirmesi gerekiyor. Bunun da ortak aklın ürünü olması için en önemli siz değerli meslektaşlarımızın görüşleri bizler için çok önemli. Ne kadar fazla insanla istişare edersek, ne kadar insanla danışırsak doğruya daha hızlı ulaşırız kanaatindeyiz. Bu sebeple bu çalıştayı çok önemsiyoruz. Çalıştayın çıktılarını önemsiyoruz. Buradaki çıktıları da inşallah tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya manifesto şeklinde ilan edeceğiz.”

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu ise temel düşüncelerinin Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'ndeki şehirleri turizm alanında bir adım daha ileriye götürmek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Öncelikle bölgede turizm konusunda akla gelen noktaların yerel yöneticileriyle işletme sahipleriyle sivil toplum kuruluşlarıyla istişareler yaptık. Daha sonrasında bu konuda gerçekten bir şeyler yapılmasına ihtiyaç olduğu kanaatine vardık. Bizden önce yapılan çalışmaları ve çalıştayları değerlendirdik. 'Bunun üzerine neler yapabiliriz?' diye düşündük. Çünkü MÜSİAD 14 bini aşkın üyesiyle dünyanın pek çok noktasında şube ve temsilcilikleriyle büyük bir güç, büyük bir sivil toplum örgütü. 'Bu enerjiyi Trabzon'a getirerek buradaki turizmin gelişmesine katkı sunabilir miyiz?' diye düşündük.”

Programı hazırlarken daha fazla katılımcıyla beraber olmayı hedeflediklerini vurgulayan İskenderoğlu, “Diyalog kurduğumuz bütün sivil toplum örgütleri, üniversitelerimiz, dernekler veya işletme sahipleri bu konuya çok sıcak baktılar. Birçok toplantılar yaptık ve beraber bir program yapalım istedik. Çünkü şehir hepimizin şehri, ülke hepimizin ülkesi. Bu şehir gelişirse bölge gelişirse Türkiye kalkınırsa sadece bu ülkedeki insanlara değil dünyadaki insanlara da katkı sunabileceğimiz düşüncesi oluştu ve bugünlere kadar geldi.” diye konuştu.

Turizm sektör temsilcilerinin katılımıyla 2 gün sürecek “Trabzon'dan Dünyaya Turizm Zirvesi”nde Turizm Sürdürülebilirliği ve Çevresel Duyarlılık, Hizmet Kalitesi ve İstihdam, Tanıtım ve Pazarlama ile Turizm Gelirleri ve çeşitliliğin artırılması gibi konu başlıkları görüşülecek.