Çorum’da devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı

Çorum’da devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı.

Orhan T. (34) idaresindeki 34 BG 9940 plakalı otomobil, D-100 kara yolu Karaçay mevkisinde tarlaya devrildi.

İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada sürücü ile araçta bulunan Fatma T. (34), Beyza Y. (24) ve Ceyhan Y. yaralandı.

Ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, buradaki müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dernek Başkanı Karadayı’dan Bilgiç ve Köse’ye teşekkür mesajı

Yayın: 17.05.2024 17:03
Paylaş:
A+ A-

Temsili askerlik uygulaması alan askerler için yemin töreni düzenlendi. Karabüklü Askerlerden Tuncay Özsoy “Bir günlük asker olmak benim için çok sevinçli” dedi.

Bolu’da Karabüklü 5 engelli, en sevinçli be en gururlu günlerinden birini yaşadı.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nda buluşan engelliler, bir günlüğüne asker oldu.

Engelliler Haftası dolayısıyla Milli savunma Bakanlığı (MSB) tarafından temsili askerlik uygulaması gerçekleştirildi.

Karabük Engelli Engelsiz Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne üye 5 kişi sabah saatlerinde aileleriyle birlikte Bolu 2. Komandı Tugay Komutanlığı’na geldi. Burada üniformalarını giymelerinin ardından temel askerlik eğitimine tabi tutulan engelliler için daha sonra tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulan ve istiklal marşı okunan törende engelliler, ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyup yemin ederek terhis belgelerini aldı.

DUYGULU BİR AN

Bir günlük askerlik görevini yerine getiren Soner Uslu askerlik duygusunu yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyledi.  Hasan Arslan ise “Normalde askerlikten muafım. Bir günlük asker olmak benim için çok sevinçli ve duygulu bir an. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Engellilerin aileleri de çocuklarını asker olarak görmekten gurur ve mutluluk duyduklarını belirttiler.

BİLGİÇ VE KÖSE’YE TEŞEKKÜR MESAJI

Karabük Engelli Engelsiz Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevim Karaman Karadayı, temsili olarak Askerlik yapan gençleri Bolu’ya getirerek onların bu sevincine ortak olmanın paylaşmanın haklı onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Bölgenin Sesi’ne konuşan Karadayı “Bizlerin ulaşımında her ne kadar bizlerin etkinliğinde yer almasa da destek sağlayan Aile Sosyal Hizmetler il Müdürümüz Abdurrahman Bilgiç beye Safranbolu Belediye Başkanımız Elif Köse hanıma ve ekibine ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

SİYASET ÜSTÜYÜZ

Dernek faaliyetlerinde siyasi herhangi bir anlayış gütmediklerini de vurgulayan Başkan Karadayı şunları kaydetti; “Her ne olursa olsun bizler hiç siyasi partiye bağlı hizmet yapmıyoruz. Bizler toplumun ihtiyaç sahibi engellisine hastasına ve özellikle yaşlısına ihtiyaç sahibi bireylere ulaşıyoruz Gönül ister ki bu gerek Valilik gerek belediye, gerek kurum kuruluşlarla bir bütün olarak onları da yanımızda hissederek bu hizmeti hep birlikte coşkulu şekilde devam edelim. Her ne olursa olsun bizler yılmadan Rabbimizin rızasını kazanmak için azimle kararlıkla çalışmaya devam diyoruz.”