Yeliz Karaoğlu tarafından
13 Haziran, 2024 11:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın’ın Güzellikleri Dünyaya Açılıyor

Bartın’ın yöresel ürünleri, gastronomi değerleri ve doğa sporları imkanları dahil, doğal, tarihi ve kültürel turizm unsurlarının ulusal ve uluslararası mecrada tanıtılması amacıyla Bartın Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen çekimler THY’nin tüm yolcu uçaklarında gösterime girdi. Yönetmen Kürşat Kızbaz yönetiminde gerçekleştirilen çekimlerden oluşturulan yaklaşık 30 dakikalık Bartın Belgeselini yolcular THY uçuşları esnasında koltuk ekranlarında Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle bir yıl boyunca izleyebilecekler. Dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketleri arasında gösterilen THY, ülkemizin bayrağını 130 ülkede 350 destinasyona taşımakta ve dünyanın en fazla ülkesine uçan hava yolu unvanını taşımaktadır. Bartın belgeseli THY kabin içi ekranlarında yayımlanacak olup bu tanıtımın Bartın ve Batı Karadeniz'in turistik değerlerini dünya genelinde daha geniş kitlelere tanıtmada önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir.
blank
Emine Çelik tarafından
18 Nisan, 2025 13:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-

 Çapraz’dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Karabük Dosyası

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük’ün öncelikli meselelerini içeren kapsamlı bir dosyayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na sundu

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük'ün ekonomik ve lojistik anlamda geleceğini ilgilendiren önemli konuları içeren bir dosyayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na sundu.

Dosya, TOBB’un Ankara’daki İkiz Kuleler yerleşkesinde düzenlenen Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı kapsamında Hisarcıklıoğlu’na iletildi. Toplantıya Karadeniz bölgesindeki Oda ve Borsa başkanları da katıldı. Gündemde, küresel ticaret savaşlarının Türkiye ekonomisine etkileri, yerel ve bölgesel ekonomik sorunlar, iş dünyasının beklentileri ve sektörel talepler yer aldı.

KARABÜK'ÜN ÖNCELİKLERİ GÜNDEME TAŞINDI

Toplantıda söz alan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Fatih Çapraz, Karabük ve çevre illerin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak bir dizi önemli konuyu TOBB yönetimine sundu. Dosyanın içeriğinde Filyos Limanı ve Demiryolu Ağı, Eskipazar OSB Lojistik Merkezi, Vergi ve KDV Mevzuatı, 3 Nisan’ın Sanayi Günü İlan edilmesi gibi konu başlıkları yer aldı.

Başkan Çapraz, Karabük’ün ihracat potansiyelini artırmak için Filyos Limanı’nın aktif hale getirilmesinin yanı sıra, limana entegre olacak şekilde modern bir demiryolu ağı kurulmasının hayati önem taşıdığını vurgularken, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulması planlanan Lojistik Merkezin, hem bölgeye yatırım çekmek hem de sanayicinin rekabet gücünü artırmak açısından kritik bir adım olacağını belirtti.

Sanayicilerin en çok zorlandığı konulardan biri olan vergi yükleri ve KDV iadeleriyle ilgili taleplerin de dosyada yer aldığını ifade eden Çapraz, işletmelerin nakit akışını doğrudan etkileyen bu sorunların çözüm beklediğini söyledi.

başkan Çapraz, "Karabük’ün Türkiye’nin ilk entegre demir-çelik fabrikasına ev sahipliği yapması nedeniyle, 3 Nisan gününün “Sanayi Günü” olarak ilan edilmesi yönündeki talep de TOBB Başkanı'na iletildi" diye konuştu.

“KARABÜK İÇİN ORTAK AKIL VE GÜÇ BİRLİĞİ ŞART”

Çapraz, konuşmasında Karabük’ün geleceğini şekillendirecek bu projelerde merkezi hükümetten, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesin ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekerken, TOBB’un bu süreçte oynayacağı rolün de çok önemli olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.