DS Automobiles’den haziran ayına özel fırsatlar

DS Automobiles’den haziran ayına özel fırsatlar

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 00:45
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – DS Automobiles, DS ayrıcalığına sahip olmak isteyenlere özel haziran ayında satın alma teklifleri sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre DS Automobiles'in haziran ayı teklifleri kapsamında, DS 7 OPÉRA BlueHDi 130 ve şarj edilebilir hibrit motoru ile konfor ve verimliliği bir arada sunarken keyifli bir sürüş deneyimi sunan DS 7 OPÉRA E-TENSE 4X4 360 modelleri 900 bin liraya 12 ay vadeli yüzde 1,99 faizli kredi fırsatlarıyla premium SUV sınıfında muhteşem konforu arayanları hedefliyor.

DS 7 OPÉRA E-TENSE 225 modeli, 800 bin liraya 12 ay vadeli yüzde 1,99 faizli kredi imkanıyla satın alınabiliyor.

DS 7 OPÉRA E-TENSE 4X4 300 ve DS 7 ESPRIT DE VOYAGE E-TENSE 4×4 300 modelleri ise 850 bin liraya 12 ay vadeli yüzde 1,99 faizli kredi fırsatıyla yeni bir DS sahibi olmak isteyenleri DS STORE'lara bekliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Uzmanından artan genç yaş Parkinson vakalarına karşı uyarı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.06.2024 00:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Medicana Sağlık Grubu Nöroloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Gülten Özdemir, beyin hücrelerini etkileyen ve ilerleyici bir hastalık olan Parkinson'un genellikle 60 yaş üstü kişileri etkilediğini, ancak son yıllarda 40 yaş altında vakaların görüldüğünü bildirdi.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Özdemir, Parkinson’un Alzheimer’dan sonra ikinci sıklıkta görülen nörolojik bir hastalık olduğunu bilgisini paylaşarak, “Bu hastalığa 40 yaş altı kişilerde sık rastlanmaz ama son yıllarda 40 yaş altında, hatta 20'li, 30'lu yaşlarda bile Parkinson vakaları bildiriliyor.” ifadelerini kullandı.

Parkinson hastalığının belirtileri ve nedenleri hakkında bilgi veren Özdemir, “Vücudumuzda akıcı ve koordineli hareket etmemizi sağlayan, beynin belli anatomik bölgelerinde dopamin maddesi salgılayan hücreler bulunur. Dopamin üreten bu hücrelerin dejenerasyon ile kaybı sonucu dopamin üretilemez ve Parkinson hastalığı belirtileri ortaya çıkar.” değerlendirmesinde bulundu.

Beyinde beliren söz konusu dejenerasyonun kesin nedeni bilinmediğini kaydeden Özdemir, “Bazı çalışmalarda kuyu suyu, insektisid, kurşun, civa gibi çevresel toksisitelere maruz kalmanın etkisinin olabileceği belirtiliyor. Bilim insanları, İspanyol gribinden sonraki yıllarda Parkinson hastalığı insidansının arttığını ve Koronavirüs sonrası aynı artışın görülme ihtimalinin mümkün olup olmadığını araştırıyor.” ifadelerini kullandı.

– Her Parkinson hastasında titreme olması gerekmez

Gülten Özdemir, titremenin, Parkinson hastalığı için olmazsa olmaz bir bulgu sayılmadığını vurgulayarak, “Hastaların yüzde 25'inde titreme olmadığı halde, hareketlerde yavaşlama ile birlikte diğer bulgular saptanabilmektedir. Özetle, her titreme Parkinson hastalığı değildir, her Parkinson hastalığına titreme eşlik etmek zorunda değildir. Ancak Parkinson tanısı koyabilmek için hastanın hareketlerinin yavaşlaması olmazsa olmazdır.” bilgilerini verdi.

Parkinson hastalarının günlük yaşamlarını aktif olarak sürdürebilmeleri için kişiye özel fizyoterapi programlarının ve bisiklet sürme, yoga, yüzme, pilates, yürüyüş gibi egzersizlerin önemine de dikkati çeken Özdemir, hastalığının tedavisindeki amacın belirtileri azaltmak ve hastaların yaşam kalitesini artırmak olduğunun kaydetti.

Özdemir, şöyle devam etti:

“Hastanın yaşı, hastalığın evresi, kullanılan ilaçların yan etkileri tedavi prensibini belirlemede etkendir. Ana tedavi, azalmış olan dopamin seviyesini yükseltmektir. Özellikle dopamin depoları tükenmeden önce, erken dönemde ilaç tedavisine başlamak önemlidir. Hastalığın seyrinde depresyon ve demans gibi bulgular da olabilir. Hastaların yakından takip edilmesi ve şikayetleri varsa, bunlara uygun bir tedavi düzenlenmesi gerekir. Parkinson tanısı alan hasta, eğer ilaç tedavisine yeterli yanıtı vermiyor ve ilaçlarla ilgili yan etkiler yaşıyorsa, o zaman Derin Beyin Stümülasyonu tedavisi yani beyin pili uygulaması yapılabilir.”