Trabzon’un ilçelerinde temizlik yapıldı

Trabzon’un ilçelerinde temizlik yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 08:22
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un 18 ilçesinde Kurban Bayramı öncesi temizlik yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şehri bayrama hazırlamak amacıyla geniş kapsamlı temizlik seferberliği başlatıldığı belirtildi.

Üst ve alt geçitlerin yıkandığı, mezarlık, yol, kaldırım, sahil kıyıları ve plajların temizlendiği, meydan çevresinin düzenlendiği, otobüs duraklarının bakımının yapıldığı vurgulanan açıklamada, turizm mekanlarının da özenle temizlenerek bayram öncesi ziyaretçilere hazır hale getirildiği kaydedildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Yerel Medya Çalışanları Drone Eğitimi Aldı

Yayın: 28.06.2024 13:22
Paylaş:
A+ A-

Karabük – Yerel medya mensuplarına özel, “Geleneksel ve Dijital Medya Haberciliği” eğitimi düzenlendi.

Karabük’te yerel medya çalışanlarına sertifikalı habercilik eğitimi verildi.

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) tarafından, Karabük’te yerel medya çalışanlarına yönelik eğitim Safranbolu Tarihi Taş Bina’da 25-27 Haziran tarihleri arasında düzenlendi. Toplam 18 saat süren eğitime, yerel medyada çeşitli kademelerde görev yapan 21 medya mensubu katıldı.

Eğitim, Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi (TİF)’nde uygulamalı drone eğitimi ile sona erdi.

Safranbolu’nun eşsiz anıt mimarisi Tarihi Taş Bina’da Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Sanat Akademisi’nde başlayan eğitimler, iletişim fakültesinin bahçesinde gerçekleştirilen drone eğitimi ile sona erdi. Dr. Öğretim Üyesi Musa Ak, eğitimin ilk gününde katılımcılara ‘Çekim Teknikleri’ni uygulamalı olarak anlattı.

Karabük Üniversitesi Doç. Dr. Mustafa İnce, katılımcılara ‘Geleneksel ve Dijital Medyada Haber Yazma’ teknikleri ve Doç. Dr. Mevlut Can Koçak ise ‘Medya Etiği’ eğitimi hakkında bilgiler verdi. Katılımcılara son gün Dr. Öğretim Üyesi Burak Türten,  ‘Haber Kurgusu’ eğitimi verdi. Ardından Tekniker Abdulkadir Açar tarafından ‘Uygulamalı Drone Eğitimi’ ne katılan medya çalışanları, Safranbolu semalarında drone uçurdu. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını almaya hak kazandı. Sertifika töreninin ilerleyen günlerde gerçekleştirileceği bildirildi.