Karabük’te motosikletin kundaklanması cep telefonu kamerasında

Karabük’te motosikletin kundaklanması cep telefonu kamerasında

Yayın: 28.06.2024 23:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eflani ilçesinde motosikletin kundaklanması cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Alınan bilgiye göre M.A, A.Ö’ye ait 78 BK 869 plakalı motosikleti, gece saatlerinde evinin otoparkından aldı. M.A, Şehit Musa Üstün Caddesi’ne getirdiği motosikleti yolun ortasında ateşe verdi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye erlerinin müdahalesiyle söndürülen yangında motosiklet kullanılamaz hale geldi.

Polis ekipleri, şüpheli M.A. hakkında “mala zarar verme” suçundan işlem yaptı.

Bu arada motosikletin kundaklanması cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bayburt’ta 40 bin hektar alanda yem bitkisi hasadı sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.07.2024 00:22
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – Karadeniz illerinin yem bitkisi ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Bayburt'ta, 40 bin hektar alanda hasat devam ediyor.

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, AA muhabirine, Kurban Bayramı sonrasında çiftçilerin yem bitkisi hasadına başladığını söyledi.

Yem bitkisinde ilk biçimde geçen yıla göre yüzde 20 verim kaybı olduğunu belirten Yıldırımtepe, “Geçtiğimiz sene olağanüstü bir yıldı. Çok yüksek verimin olduğu, yağışın fazla olduğu bir yıldı. Bu yıl nisan ayının kurak geçmesinden dolayı geçen seneye göre düşüş gözlendi.” dedi.

Yıldırımtepe, kentteki tarım alanlarının 3'te birinin yem bitkisi ekili olduğunu ve Karadeniz pazarından yoğun rağbet gördüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son yıllarda Karadeniz illerinde hayvan sayısının artmasıyla en yakın ova olan Bayburt önem kazandı. Karadeniz kaba yem ihtiyacını Bayburt'tan karşılamakta. Böyle bir pazarımız olduğu için daha fazla yem bitkisi ekmekteyiz. Yaklaşık tarım alanlarımızın 3'te biri yem bitkisi ekili. Yani yonca, korunga, fiğ, silajlık mısır ve yulaf gibi ürünler üretilmekte ve hemen yanı başımızdaki pazarımız Karadeniz'in kıyı kesimlerindeki illere satılmaktadır.”

Kentte son yıllardaki sulu tarım yatırımlarının yem bitkisindeki üretimi artırdığına dikkati çeken Yıldırımtepe, “Sulu tarımla beraber alanlarımızda yem bitkisi daha fazla ekilmeye ve üretim yükselmeye başladı. Çiftçilerimiz para kazandığı için yem bitkisi ekimi devam etmektedir. Tarım alanlarımızın 3'te biri, yaklaşık 40 bin hektar alanda yem bitkisi ekilmekte. Bunun yanında sulu alanlarda münavebeli tarım yapıldığı için bir tarla her yıl yem bitkisi ekmek yerine şeker pancarı, yulaf, hububat şeklinde değerlendiriliyor. Üretim desenimiz de bu şekilde oluşmakta.” diye konuştu.