Anadolu Ajansı tarafından
01 Temmuz, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kaspersky, çevrim içi siber güvenlik eğitimi olan “Windows Dijital Adli Bilişim”i tanıttı

İSTANBUL (AA) - Kaspersky, portföyüne dijital adli tıbbı konu alan yeni siber güvenlik kursu "Windows Dijital Adli Bilişim"i ekledi.

Kaspersky açıklamasına göre, 2023 yılında siber saldırıların beşte birinden fazlasının bir aydan uzun sürmesi, işletmelerin "tespitten çözüme ulaşmada daha hızlı olmaya" ihtiyaç duyduklarını farketmelerine yol açtı.

Kaspersky, bu sorunu çözmek için olay müdahale sürecinin önemli bölümlerinden birini kapsayan ve profesyonellerin gerekli becerileri kazanmasına yardımcı olan bir eğitim kursu hazırladı.

"Windows Dijital Adli Bilişim" (Windows Digital Forensics) kursu, kursiyerlere dijital adli bilişim konusunda temel anlayışı kazandırmak, katılımcılara değerli bilgiler ve uygulamalı deneyimler sunmak üzere tasarlandı.

Bir saldırının gelişimine dair dijital izleri tespit etme becerisi, siber güvenlik uzmanları için en değerli beceriler arasında yer alıyor. Çünkü saldırılar kurum tarafından tüm önleme tedbirleri alınmış olsa bile gerçekleşebiliyor.

Bu eğitimde katılımcılar çeşitli dijital kanıtlar elde etme yöntemlerini öğrenecekler, kötü niyetli eylemlerin izlerini bulacaklar ve bir olay senaryosunu yeniden yapılandırmak için çeşitli Windows kayıtlarının zaman damgalarını kullanacak.

Ayrıca tarayıcı ve e-posta geçmişlerini analiz etme konusunda da uzmanlık kazanacaklar. Eğitimin sonunda katılımcılar olay kapsamı belirleme, kanıt toplama, günlük dosyası analizi, ağ analizi, tehlike göstergeleri oluşturma ve bellek adli bilişimi konularında yetkin hale gelecek.

Eğitim programı, Kaspersky Dijital Adli Tıp ve Olay Müdahale Grup Müdürü Ayman Shaaban tarafından geliştirilerek, siber güvenlik alanında uzun yıllar boyunca elde edilen kapsamlı uzmanlığı bir araya getirdi. Katılımcılar, Kaspersky uzmanlarından dijital adli tıp konusunda kapsamlı bilgiler edinmenin yanı sıra, yeni edindikleri bilgileri sanal bir laboratuvarda uygulayabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Shaaban, kuruluşların "siber dayanıklılığa" ulaşmak için günlükleri merkezi olarak yöneterek, uzun süre saklayarak ve kurcalanmaya, kötü niyetli erişime veya kazara kaybolmaya karşı koruyarak olaylara hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Shaaban "Gerektiğinde derhal adli soruşturma yürütebilme becerisine de sahip olmaları gerekir. Bu eğitim sırasında olay müdahale sürecinin önemli bir parçası olan dijital adli tıp hakkında bilgi sahibi olacak ve siber saldırıları hızlı bir şekilde ele almanıza, kontrol altına almanıza, anlamanıza ve etkilerini mümkün olan en hızlı ve etkili bir şekilde en aza indirmenize yardımcı olacak faydalı bilgilerle donatılacaksınız." açıklamalarında bulundu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Amasya Valisi, mesleki eğitim çalıştayına ilgi göstermeyen özel sektörü uyardı: “Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar”

Özel dalın nitelikli orta elemana muhtaçlık duyduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak maksadıyla düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Dokümanı Çalıştayı, davet edilen dal temsilcilerinden beklenen ilgiyi görmedi. Özel dal temsilcilerine seslenen Amasya Valisi Başkan Bakan, "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" kelamlarıyla ihtarda bulundu.
Kimlerin katıldığını sorduğu çalıştaya gelen az sayıdaki özel kesim temsilcilerini kâfi bulmayan Amasya Valisi Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" dedi.
Emekli nüfusun çalışan sayısını geçmesi öngörülen vilayetler ortasında olup 86 bin çalışana karşılık 84 bin emeklinin bulunduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak hedefiyle düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Evrakı Çalıştayı’na sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm üzere farklı bölümlerden iştirakin kâfi olmadığını belirten Vali Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" diye konuştu.
Çalıştayın herkesin bir mesleği olmalı anlayışıyla gerçekleştiğini vurgulayıp kesim iş birlikleriyle mesleksel eğitime erişimi ve kaliteyi artırarak öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarına katkı sunmayı amaçladığına işaret eden Bakan, "Buradaki meslek okullarından gereksiz kimi kısımları tutup hem öğrencilerimizi atıl ve işe yaramaz konumda yetiştirmemiş olacağız hem de oradaki öğretmenlerimizi de atıl olarak hayatından bezgin bir halde sevemediği bir alanda iş yapar konuma getirmemiş olacağız. Hepsini gerçek bir yerde meç etmemiz gerekecek" şeklinde konuştu.
Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise kentte orta eleman bulma konusunda dalların önemli meseleler yaşadığını söz ederek, "Bu çalıştayla birlikte orta eleman eksikliğiyle ilgili meseleleri çözmeyi umut ediyoruz" sözlerini kullandı.
Amasya Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği çalıştaya, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Amasya Esnaf Odaları Birliği Lideri İsa Köse, SGK Vilayet Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve daire amirleri de katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.