Finrota, yeni finansal raporlama ürünü NAP360’ı tanıttı

Finrota, yeni finansal raporlama ürünü NAP360’ı tanıttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Finrota, yeni finansal raporlama ürünü NAP360'ı müşterilerinin kullanımına sundu.

Param'dan yapılan açıklamaya göre, NAP360, kullanıcıların tüm finansal hareketlerini tek yerden görüntüleyip verilerini işlemesine, raporlar üretip finansal öngörülere dair hatırlatma ve fikir almasına imkan sağlıyor.

Sunduğu çözümler sayesinde firmaların nakit akışlarını rahatça takip edebilmelerini sağlayan NAP360, müşterilerin finansal stratejilerini kolayca planlamasına yardımcı olmayı hedefliyor. Nakit akışlarını farklı para birimleri ile takip etmek isteyen müşteriler, nakit akışlarını döviz cinsinden görüntüleyebiliyor, düzenli yaptıkları ödemelerden hareketle tavsiyeler alabiliyor ve nakit pozisyonlarına uygun ürün önerilerden faydalanabiliyor.

NAP360'ın sunduğu avantajlar arasında gelir, gider akış grafikleri ile tablolar oluşturma özelliği bulunuyor. Güncel veya geçmiş nakit akışı incelenebildiği gibi ileri bir tarihte hesaba gelecek mevduatlar da görülebiliyor. Kullanıcılar, finansal sisteme henüz girmemiş kasa mevcudunu, çek ve senetlerini manuel girebiliyor ya da “excel” ile yükleyebiliyor. Ayrıca, müşterilerden alacaklarını, satıcı ve tedarikçilere olan borçlarını takip edebiliyor.

-Öngörülen kura göre nakit akış tablosu oluşturabiliyor

NAP360, kullanıcıların geçmiş işlemleri ve ödemelerini analiz ederek gelecekteki ödemelerini öngörmelerine ve bu doğrultuda raporlar oluşturmalarına imkan tanıyor. Bu sayede kullanıcılar, finansal geçmişlerini temel alarak daha bilinçli kararlar alabiliyor ve geleceğe yönelik daha sağlıklı ve doğru tahminlerde bulunabiliyor.

Kur girişi özelliği sayesinde gelecekte öngördükleri döviz kurunu girerek yeni kura göre nakit akış tablosu oluşturabiliyor. Bu özellik, kullanıcılarına döviz kuru dalgalanmalarının işletmenin finansal sağlığı üzerindeki etkilerini öngörmesini ve gerekli ayarlamaları yapmasını sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Finrota Genel Müdürü İlknur Uzunoğlu, finansal planlamanın ve nakit akışını anlık görüp yönetebilmenin öneminin daha da arttığına işaret ederek, “Finrota olarak uzaktan yapılan ödemeleri daha basit ve güvenli hale getiren modern ve kapsamlı ürün yelpazemizle müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Müşterilerimize bu konuda çok yardımcı olacak yeni ürünümüz NAP360'ı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Hizmet kalitemizi artırmak için çalışmaya ve müşterilerimizin finansal teknolojilerdeki rotalarını oluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de kazanlar pestil için kaynıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.07.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'de kadınlar, dutların olgunlaşmasıyla geleneksel yöntemlerle pestil üretimine başladı.

Kentte geçmişte evlerde kışlık çerez olarak yapılan pestil ve köme, 2004'te coğrafi işaretli ürün tescil belgesi aldı.

Hem ticari hem de geleneksel yöntemlerle üretimi devam eden pestilin ana maddesi olan dut, bugünlerde olgunlaşarak toplanmaya başlandı.

Köylerde ve kırsal kesimde sabahın ilk ışıklarıyla kolları sıvayan kadınlar, dutları ağaçlardan silkeleyerek topladıktan sonra ateş üzerindeki kazanlarda süt ve şekerle kaynatıp “herle” adı verilen karışım elde ediliyor.

Herlelerin ikinci gün bezlerin üzerine serilip fındık veya ceviz eklenerek kurutulmasının ardından kadınlar, üçüncü gün 1-2 saat güneşte ısıtıldıktan sonra hazır hale gelen pestili bezden ayırıyor.

Torul ilçesinde pestil yapan 69 yaşındaki Mücevher Özer, AA muhabirine, pestil yapmayı 9 yaşında annesinden öğrendiğini söyledi.

Dut pestili yapımını anlatan Özer, ürettiği pestili satarak ev ekonomisine katkıda bulunduğunu, bir kısmını da çocuklarına ve akrabalarına verdiğini belirtti.

Özer, pestil yapımını kızlarına da öğrettiğini ifade ederek, “Onlar da benimle birlikte yapıyor. Komşular gelip yardımcı oluyor.” dedi.

Özer'in kızı Pınar Çelik ise küçüklüğünden beri annesine destek olduğunu dile getirerek, “Organik olduğu için kendimize ve çocuklarımıza yapıyoruz. Ara ara satış da oluyor.” diye konuştu.

Pestil yapımının zorluğuna işaret eden Çelik, “3 gün sürüyor, çok meşakkatli. Tek kişinin yapacağı iş değil. Bir komşu sererken diğer komşu ona yardıma gidiyor. İmece usulü yapıyoruz.” dedi.