Bartın-Safranbolu Yolu Büyüleyici Tünel

Berkay Doğan
Yayın: 29.07.2024 12:24
A+ A-

Doğal güzellikleri ile görenleri hayran bırakan Bartın, ulusal televizyon kanallarında tanıtılıyor. Bartın ve Safranbolu arasında yer alan, düğün çekimlerinden araç sürücülerinin dinlenme noktalarına kadar birçok amaca hizmet eden Doğal Ağaç Tüneli, TRT Belgesel’de tanıtıldı.

Başkan Bozkurt’tan Paylaşım

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt, TRT Belgesel tarafından yayımlanan fotoğrafları kişisel hesabında paylaşarak, Doğal Ağaç Tüneli’nin büyüleyici fotoğraflarını yayımladı. Paylaşımında, “Safranbolu-Bartın karayolunda yer alan Doğal Ağaç Tüneli, yol boyunca eşsiz bir manzara oluşturuyor” notunu düştü.

Büyüleyici Manzara

Doğal Ağaç Tüneli, Bartın-Safranbolu yolu üzerinde konumlanmış olup, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Düğün çekimleri için sıkça tercih edilen bu eşsiz mekân, aynı zamanda yolculuk yapan sürücülerin dinlenme ve manzaranın tadını çıkarma noktası olarak da biliniyor. Yol boyunca uzanan ağaçlar, doğal bir tünel oluştururken, bu manzara herkesi büyülüyor.

6 kişi görüş bildirdi

  1. Hacer

    Nesini tanıtımlar yolun bilmediğimiz yer olsa

    1. Mevlüt Aydın

      Malmısın?Bilmeyenlere tanıtmışlar,senin gibi ukalalara değil…

  2. Fatma

    Gerçekten müthiş bir yoldu. Büyüleyici bir doğası var yolla birleşince❣️

  3. Fatma

    Gerçekten müthiş bir yoldu. Büyüleyici bir doğası var yolla birleşince ❣️

  4. Yavuz

    Büyüleyici müthiş bir doğa manzarası olduğu kadar fotoğraf çekimi için de ciddi derecede tehlike arz etmektedir. Burada yetkililer bu konuda bir çözüm bulmaları gerekmekte örn. Haftanın belli gün ve saatinde yol kontrollü olarak yavaşlatılabilir fotoğraf çekim saatleri belirlenebilir böylelikle daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum

  5. Serap

    Harika ağaçlarımıza sahip çıkalım

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum Kültür ve Turizm Müdürü Bektaş, Güney Kore’de Hititler’i anlattı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.09.2024 20:22
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş'ın Güney Kore'nin Gimhae kentinde düzenlenen sempozyumda, Anadolu'nun ilk medeniyetlerinden Hititler'i anlattığı bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Hititler'in başkenti Hattuşa ile Alacahöyük ve Şapinuva gibi antik kentlere ev sahipliği yapan Çorum'da arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan 212 tarihi eser, sergilenmek üzere Güney Kore'ye gönderildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gimhae Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 7 Ekim'de açılacak sergi öncesi Gimhae Ulusal Müzesi'nde sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda İnje, Tanman, Pusan Ulusal, Kyungsun ve Fukuoka üniversitelerinden bilim insanları, Kore'nin geçmişinde yer alan Gaya medeniyetin özellikleri hakkında sunum yaptı.

Hitit eserlerinin sergileneceği sergi için Güney Kore'de bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bektaş da sempozyumda Hititler'i anlattı.

Bektaş, sunumunda, Çorum'un Hattiler, Hititler, Frigler, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kesintisiz olarak yerleşim yeri olarak kullanıldığını, kentin 8 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Çorum'da yer alan Hititler'in başkenti Hattuşa ile Alacahöyük, Şapinuva ve Eskiyapar antik kentleri hakkında bilgi veren Bektaş, bu kentlerde bulunan tarihi eserlerden 212'sinin 7 Ekim'den itibaren sempozyumun yapıldığı müzede 6 ay süreyle sergileneceğini aktardı.

Bektaş ayrıca, 4 antik kentteki kazılarda bulunan binlerce tarihi eserin Çorum, Boğazkale, Alacahöyük müzeleri ile Ankara'da Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzelerinde sergilendiğini kaydetti.

Sempozyumda Çorum tanıtım filmi de katılımcılara izletildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331