Ordu’da istinat duvarı çöken sitedeki 48 daireli bina boşaltıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.08.2024 04:45
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ilçesinde bir sitenin istinat duvarının çökmesi sonucu 48 daireli bina tedbir amacıyla tahliye edildi.

İlçenin Burunucu Mahallesi'nde 3 bloktan oluşan sitenin üst kısmındaki istinat duvarı çöktü. Sürüklenen toprak yığını, C Blok'taki 6 daireye zarar verdi.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, AFAD, polis ve zabıta ekipleri sevk edildi.

Olay sırasında dairelerde kimsenin bulunmadığını belirleyen ekipler tarafından çevrede güvenlik önlemi alındı.

İnceleme yapan AFAD ekipleri, tedbir amacıyla 48 dairelik binanın boşaltılmasına karar vererek tahliye işlemini gerçekleştirdi.

Konaklayacak yeri olmayan vatandaşların, AFAD tarafından yurtlara yerleştirileceği bildirildi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AA muhabirine, 48 bağımsız bölümden oluşan C Blok'taki 6 dairenin, istinat duvarının çökmesi neticesinde zarar gördüğünü söyledi.

Olay sırasında hasar alan dairelerde kimsenin bulunmadığını ifade eden Tavlı, dairelerden 39'unun dolu, 9'unun ise boş olduğunu vurguladı.

Tavlı, inceleme neticesinde binanın tamamen boşaltılmasına karar verildiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Ev sahibi olanlara AFAD'dan 24 bin lira, kiracılara ise 13 bin lira yardım kararı alındı. Yerleşecek yer bulamayanlara da Kredi Yurtlar Kurumunda 13 Eylül'e kadar konaklama imkanı sağlayacağız. Çökmeden kaynaklı rüsubatın kaldırılması ve temizlenmesi neticesinde yeniden bir projenin değerlendirilmesi lazım. Yeniden istinat duvarı yapılacaksa çalışılması ve yol alması için bir süre gerekli.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milli Savunma Bakanı Güler, Bayburt’ta konuştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.09.2024 04:30
A+ A-

BAYBURT (AA) – Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, artık Türkiye'ye yönelik tehditleri sınırlara dayanmadan, kaynağında bertaraf ederken diğer yandan da birçok coğrafyada barış ve istikrarın tesisine yönelik gayretleri sürdürdüklerini belirterek, “Yaptığımız bu çok yönlü girişimler Türkiye'nin küresel bir aktör haline dönüştüğünü, müzakere masalarının mimarı ve vazgeçilmez bir üyesi haline geldiğini de en açık şekilde ortaya koymaktadır.” dedi.

Bakan Güler, Bayburt Bamsı Beyrek Seyir Terası Tesisleri'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Anadolu'nun kadim şehirlerinden biri Bayburt'un adeta bir tarih müzesi olduğunu söyledi.

Bayburt'un, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmada, davasına vefa göstermede zirvelerin şehri olduğunu ifade eden Güler, “İşte kahraman atalarımızın torunları olan Bayburtlu hemşehrilerimin bugün de gösterdiği kararlı milli duruş, ülkemizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır.” diye konuştu.

Güler, Türkiye'nin son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her alanda, ülkenin dört bir yanına yapılan büyük yatırımlar ve üretilen hizmetlerle çok daha gelişmiş bir seviyeye yükseldiğini, Bayburt'un da AK Parti hükümetinin ortaya koyduğu eser ve hizmet siyasetiyle pek çok alanda ciddi gelişim kaydettiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte ulaştırmadan sağlığa, tarımdan hayvancılığa, eğitimden spora, çevre ve şehircilikten turizme kadar her alanda önemli yatırımlar ve projeler kararlılıkla hayata geçirildi, geçiriliyor. Hükümetimizin bu kapsamlı vizyonuyla Bayburt'umuz her geçen gün daha modern, daha yaşanabilir bir şehir haline geliyor. Şehrimizde her alanda belirgin bir şekilde yaşanan bu dönüşüm, Bayburt'umuzun gerçek potansiyelinin de ortaya çıkmasını sağladı. Çok şükür bölgesinde huzurun merkezi olarak gıpta edilen şehrimiz, artık sahip olduğu imkanlarla da örnek bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor.”

Hem yerel yönetim hem de merkezi hükümet olarak durmadan, yorulmadan Bayburt'u daha da geliştirmek düsturuyla hizmetlerine devam edeceklerini belirten Güler, bu bağlamda Bayburtluların beklenti ve taleplerini yakından ve dikkatle izlediklerini, onlardan gelen önerileri de her zaman önemsediklerini ve takip ettiklerini aktardı.

– “Devlet ve millet olarak her alanda, her zaman güçlü ve uyanık olmak zorundayız”

Güler, Milli Savunma Bakanlığı olarak Bayburt'un gelişimine yönelik katkılar sunma gayretinde olduklarını dile getirerek, “Nitekim şehrimizin medariftiharı olan 17'nci Komando Tugay Komutan Yardımcılığımızın kahramanlar yurdu Bayburt'ta olması eminim ki tüm hemşehrilerim için ayrı bir gurur vesilesidir.” ifadesini kullandı.

Bakan Yaşar Güler, şunları kaydetti:

“Etrafımızın ateş çemberi olduğu bu kritik coğrafyada var olabilmek ve huzurumuzu koruyabilmek için devlet ve millet olarak her alanda, her zaman güçlü ve uyanık olmak zorundayız. Bu çerçevede kahraman ordumuz, yıllardır ülkemizin enerjisini tüketen terörü yok etmek için yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirdiği kapsamlı operasyonlar sonucunda terörle mücadelede tarihi başarılar elde ediyor. Artık ülkemize yönelik tehditleri sınırlarımıza dayanmadan, kaynağında bertaraf ederken diğer yandan da birçok coğrafyada, barış ve istikrarın tesisine yönelik gayretlerimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız bu çok yönlü girişimler Türkiye'nin küresel bir aktör haline dönüştüğünü, müzakere masalarının mimarı ve vazgeçilmez bir üyesi haline geldiğini de en açık şekilde ortaya koymaktadır. Terörle mücadelenin başarıyla yürütülmesinde, ülkemizin uluslararası arenada siyasi ve askeri etkinliğinin sağlanmasında asil milletimizin gururu olan yerli, milli ve modern savunma sanayimizin geliştirilmesi de belirleyici bir rol oynuyor. Elbette katedecek daha çok yolumuz olduğunun da bilincindeyiz.”

Temel hedeflerinin şu ana kadar her alanda elde ettikleri başarıları korumak ve daha yüksek seviyelere çıkarmak olduğunu anlatan Güler, “Bu doğrultuda Cumhuriyet'imizin ikinci asrına başladığımız bu tarihi süreçte Türkiye Yüzyılı hedeflerimize büyük bir azim ve şevkle yürümekteyiz. Bu kutlu yürüyüşte Bayburt'umuzun, hemşehrilerimizin bizlerle olduğunu bilmek, desteğini hissetmek en önemli dayanağımız ve ilham kaynağımızdır.” dedi.

Kentteki programları kapsamında Bayburt Belediyesi Et Entegre ve Turşu Fabrikası ile Doğal Taş Fabrikası'nda incelemelerde bulunan Bakan Güler, 1994'te vatani görevi sırasında Şırnak'ın Geçitboyu köyünde yürütülen operasyonda mayına basarak ayağını kaybeden gazi Kemalettin Şahin'i evinde ziyaret etti.

Bakan Güler, ziyaret anısına Şahin'e Türk bayrağı motifli tablo takdim etti.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331