Göktaş: “Kurban bayramında göz rahatsızlıkları artıyor”

Göktaş: “Kurban bayramında göz rahatsızlıkları artıyor”

Yayın: 05.09.2017 00:25
Paylaş:
A+ A-

Acıbadem Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr Altan Göktaş, Kurban Bayramında şeker tüketiminin artmasıyla göz hastalıklarında da artış görüldüğünü söyledi. Doç. Dr Altan Göktaş, özellikle diyabetli hastaların bu dönemde daha büyük risk altında olduğunu belirtti.

Kurban Bayramında yoğun olarak tüketilen şekerli gıdaların vücutta en fazla gözü etkilediğini belirten Doç. Dr Altan Göktaş, özellikle diyabet hastalarının daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Artan şeker tüketiminin göz arkasında kanamalara ve görmede kalıcı hasarlara neden olduğunu kaydeden Doç. Dr Altan Göktaş, özellikle diyabet hastalarının bayram öncesinde göz doktoruna muayene olmalarını salık verdi.

Göz hastalıklarında beslenme önemli

Bazı besinlerin göz sağlığı açısından mutlaka tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr Altan Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vitamin A gözdeki retina hücreleri ve dokuların beslenmesine fayda sağlıyor. Dolayısıyla yumurta, ıspanak ve yeşil sebzeli gıdalar daha fazla tüketilmeli. Vitamin C ve Vitamin E’yi yoğun içeren dolmalık biber, koyu yeşil sebzeler, kuruyemiş özellikle ceviz; karotenoid ya da zeaksantin moleküllerini içeren avokado tüketilebilir. Avokadoyu az bir zeytinyağı ile birleştirdiğimiz zaman luteinden de zengin bir besin almış oluyoruz. Somon balığı, keten tohumu ve cevizde yoğun olarak bulunan Omega-3 de göz sağlığı açısından tercih edilmesi gereken besinlerden.”

Doç. Dr Altan Göktaş, söz konusu besinlerin düzenli tüketilmesiyle, başta katarakt ve sarı nokta hastalığı olmak üzere çok sayıda göz hastalığından korunulacağını sözlerine ekledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hekimler ve sağlık çalışanları, Gazze için “sessiz yürüyüş” yaptı

Yayın: 27.04.2024 21:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle 1003. Cadde boyunca slogan atmadan yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Şeyma Cezayirli, yaklaşık bir asırdır Filistin’i işgal eden İsrail’in, o topraklarda sistematik bir şekilde katliamlar yaptığını söyledi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarından önce Gazze’de yaklaşık 35 hastane bulunduğuna, bu günlerde ayakta kalan ve hala çalışmaya devam eden yalnızca 3-4 hastane kaldığına dikkati çekerek, “Bunların da sadece ikisinde aktif olarak ameliyat yapılabiliyor. Hastanelerin bazıları bombalanarak tahrip edilmiş, bazılarının içindeki cihaz ve malzemeler parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiş durumda. Büyük bir fedakarlıkla 7 aydır maaş almadan mesleklerinde çalışmaya devam eden hekim ve sağlık çalışanlarının şehit edilmesi, tutuklanması ve göçe zorlanması nedeniyle meslektaşlarımız sağlık hizmeti veremez hale gelmiştir.” diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.