Karabük’te İdare Mahkemesi Kurulacak

Okan Küçük
Yayın: 19.09.2024 12:58
A+ A-

Karabük’te 2 Mahkeme yoktu. İdare Mahkemesi ve Vergi Mahkemesi.

Bu konuyu Karabük yararına, üzüm yemek amacıyla  tek olarak birkaç defa gündeme getirmiş ve konuyla ilgili  yorum haberler yapmıştım.

Karabük’te idare ve vergi mahkemesinin neden bulunmadığını sorgulayan haberlerde;

Adalet Bakanı’nın bölgemizin insanı olması nedeniyle, bu iki mahkemenin Karabük’e kurulması için uygun bir zemin olduğunu,

Bu birimler en az 30-40 memur, ekstralarla birlikte 50 çalışan demek olduğunu, Ayrıca Zonguldak ya da Kastamonu’ya gitmek zorunda kalmamak demek olduğunu,

Karabüklülerin  başka illere gitme yükünden kurtulacak olduğunu,

Asli mesleği Avukatlık olan  ayrıca Anayasa Komisyonu Üyesi olan Karabük Milletvekilimiz Cem Şahin’in bu konuyu çözebileceğini,

Ve bunun Karabük’ün büyümesi demek olduğunu birkaç kez ifade etmiştim.

Gelinen süreçte, Karabük’e İdare Mahkemesi Kurulması kararı alındı ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

Adalet Bakanımıza teşekkür ederiz. KONUYU ÇÖZEN Sayın Cem Şahin’e teşekkür ederiz.

Sırada Vergi Mahkemesi olmalı, KARABÜK’E VERGİ MAHKEMESİ DE KURULMALI diye naçizane bir hatırlatma da yaparak, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

MHP’de Nöbet Değişimi

MHP Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe, kendi isteğiyle görevi bırakması sonrası Karabük camiasının, ülkücü camianın yakinen tanıdığı bir isim olan Celal Tokalı, MHP Merkez İlçe Başkanlığı görevine atandı.

Sayın Tokatlı, Karabük’te sevilen bir isim olarak, 35 yıldan beri MHP teşkilatının içinde bulunmuş bir isim. Yapıcı /birleştirici özellikleriyle bilinen bir isim. Karabük’e , MHP’ye ve kendisine hayırlı olsun diliyorum.

Ak Parti’de Kongreler Süreci

Ak Parti’de kongreler süreci başladı. Önce delegasyon seçimi ardından ilçe kongreleri ve son olarak da il kongresi yapılacak.

Eylül ayı ile başlayan süreçte   Kasım ayı içinde ilçe kongreleri yapılacak  ardından  2025 Ocak ayında İl Kongresi yapılacak.

Ak Parti, Türkiye genelinde ve bölgede yerel seçimlerde beklediği başarıyı elde edememesine rağmen, Karabük’te oldukça başarılı bir performans sergiledi.

2 olan belediye sayısını 5’e çıkarttı. 15 Yıldır alamadığı Merkez Belediyesini de aldı. 2 Belediyeyi 5’e çıkarması ve Bölge de il belediyesi alan tek yerin Karabük olması da  Karabük’ün bir anlamda Ak Parti Genel Merkezinin gururu olması gibi bir sonucu ortaya çıkardı.

Hatta geçen haftalarda malum Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Karabük’e gelerek İl Teşkilatını tebrik etti.

  Ak Parti’de Kimler Aday  Olacak ?

Ak Parti’de ilçeler ve il de ufak ufak hareketlilik başladı. Ufak ufak bazı isimler aday olduklarını ifade etmeye başladı.

Karabük’te özellikle seçim kaybeden Eflani’de değişim beklentisi hakim. Yine seçimi alamayan Safranbolu’da değişim olabilir söylemleri var.

Diğer ilçe teşkilatları seçim kazandıkları için mevcutların korunacağı yönlü duyumlar alıyorum.

Karabük İl Başkanlığı için konuşacak olursak mevcut başkan Ferhat Salt,  yeniden doğal olarak aday.

Göründüğü kadarıyla Karabük Milletvekilleri de , Karabük Belediye Başkanı da zaten açık bir şekilde il başkanının arkasındalar, yanındalar.

Karabük’te başarı kazanan bir ekibin, teşkilatın,  il başkanının değişmesi – değiştirilmesi gibi bir düşüncenin olmadığı gözleniyor. Şimdilik durum bu.

Bakalım il için adaylar çıkacak mı, kimler çıkacak onu ondan sona değerlendirmek lazım.

Cengiz Ünal İl Başkanlığına Aday Mı ?

İş İnsanı  Cengiz Ünal’ın Ak Parti İl Başkanını arayarak il başkanlığı için kendisinin de aday olacağını söylediği biliniyor.

Henüz resmi bir açıklama yapılmış yahut basın toplantısı yapılmış değil ama önümüzdeki hafta bir basın toplantısı düzenlenerek il başkanlığına aday olduğunu açıklayacağına yönelik duyumlar geliyor.

Tabi daha başkaca isimler çıkar mı şu an bilmiyoruz ama süreç devam ediyor.

Cengiz Ünal – MÜSİAD- İhraç – İstifalar.

MÜSİAD Karabük Şube Başkanı da olan Cengiz Ünal; kısa bir süre önce bir ihraç sonrası, imzayı atan MÜSİAD YK üyelerinden 4 kişinin kendilerinin ihraçtan haberi olmadıkları, standart işlemler için imza attıklarını düşünerek imza attıklarını düşündükleri konunun bir iş insanını ihraç olduğunu sonradan öğrendikleri gerekçesiyle  imzalarını karalamaları ve ardından da   alanlarında önemli aktör olan, üretim  ve istihdam da  Karabük’ün önemli isimlerinden olan MÜSİAD YK Üyelerinden 5  kişinin istifası ve Genç MÜSİAD’dan gelen 11 istifa ile gündeme gelmişti.

Bunu kaç kişinin  haber yaptığını ya da yapmadığını, niye yaptığını ya da yapmadığını bilmem. Hiçbir meslekdaşımı da bu konuda kendimi üst akıl falan zannederek ukalaca yargılamam. Bana göre bu Türkiye’de bir MÜSİAD Şubesinde ilk defa görülen bir durumdu ve haber değeri taşıyordu, haber yaptım, bu.

Herkesin seveni vardır, sevmeyeni vardır. Cengiz Ünal’ı  sevmeyenler diyelim,” 50 kişilik  MÜSİAD’ı yönetemeyen 8-9 kişilik yönetim kuruluyla  uyum sağlamayıp kendi yönetiminden 5 kişinin istifasına -Genç MÜSİAD’da 11 kişinin istifasına engel olamayan biri Ak Parti’yi nasıl yönetecekmiş.Bu nasıl iştir ?” şeklinde  eleştiriler getirmişlerdi.

Ben o zaman da bunları  isteyen inanasın isteyen inanmasın TARAFSIZ bir şekilde günde  getirmiştim.  Hatta ilk haberi ve yorumu yapmadan önce , kendisinin konuyla ilgili görüşünü almak üzere 2 kere Cengiz Ünal’ı aramıştım, cebi kapalıydı,  sonradan da bir dönüş olmadı ve haber ve yorumda dönüş olursa onun görüşlerini de yansıtacağımı ifade etmiştim. Sonradan Cengiz Ünal’ı seven biri diyeyim beni aramış telefonda bazı bilgiler vermiş 2 gün sonra yüz yüze görüşüp   telefonda ifade ettiği bazı bilgileri somut olarak  benimle paylaşacağını ifade etmişti, sonradan o kişi de bir daha aramadı. Ben de  konunun ana muhatabı ben olmadığım için, o güne kadar gelen görüşleri de yansıttığım ve Cengiz Ünal’dan bir görüş gelmediği , somut bilgi vereceğim diyeninde sonradan aramadığı için  konuyu kamuoyunun takdirine bıraktım.

Ak Parti – MHP – CHP vs.  İl-İlçe Başkanlıkları…

Öncelikle şunu vurgulamak isterim ki, ben bir gazeteciyim ve hiçbir siyasi partiye üye değilim. Aynı şekilde, herhangi bir siyasi pozisyona – ilçe başkanlığı, il başkanlığı, belediye başkanlığı ya da milletvekilliği – aday da değilim. Bu nedenle, kimseyle siyasi bir rekabet içerisinde değilim ve kimseyi de siyasi rakip olarak görmüyorum.

Kim hangi partide ilçe ya da il başkanı olmuş, bu gibi konular beni kişisel olarak ilgilendirmez. Bunlar, o partilerin delegeleri ve teşkilatlarının belirleyeceği meselelerdir. Ancak bir gazeteci olarak, özellikle yorum yapan ve yazı yazan biri olarak, kamuoyundan gelen çeşitli görüşleri yansıtırım. Bu görüşlerin arasında çoğunlukla “ismimi verme” talebiyle ifade edilenler bulunur. Kimlik açıklamama talebine saygı gösterdiğim bilindiği için, bu güvenle bana düşüncelerini ileten birçok kişi olur. Ben de bu görüşleri kimlik açıklamadan adil ve tarafsız bir şekilde yansıtırım.

Gazetecilik görevim gereği, siyasi çekişmeler ve tartışmalar benim için yalnızca haber kaynağıdır. Bu konulara siyasi bir bakış açısıyla değil, sadece kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaklaşırım.

Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız:

https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rönesans Holding’in iştiraki Ballast Nedam’dan sürdürülebilirlik odaklı projeler

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Rönesans Holding'in 2015'te bünyesine kattığı, Hollanda merkezli Ballast Nedam, sürdürülebilirlik odaklı projeleriyle öne çıkıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ballast Nedam, Rönesans Holding çatısı altında Avrupa, Karayipler, Afrika ve Asya'daki faaliyetlerini artırarak uluslararası varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Köprü, tünel, kamu binası, liman, konut ve otoyol inşaatı gibi farklı projeleri hayata geçiren şirket, ekonomik kalkınma, hareketlilik ve erişilebilirliği artırmak amacıyla sunduğu yenilikçi çözümlerle sürdürülebilir yaşam alanları oluşturuyor.

Yıl boyunca enerji, su, konut, ulaşım ve sanayi gibi temel sektörlerde sürdürülebilir dönüşümleri hayata geçirerek büyümeyi hedefleyen şirket, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı, iklim krizine karşı dirençli sistemler kurmaya odaklanıyor.

Şirket, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, 2030'a kadar şantiyelerde yüzde 100 karbon nötr olmayı, 2040'a kadar ise enerji nötr inşaat hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Hollanda'nın temel altyapısını yenileme konusunda önemli adımlar atan Ballast Nedam, ayrıca, Rijkswaterstaat ile işbirliği içinde, DEME ve Macquarie konsorsiyum ortaklığıyla “A24 Blankenburgverbinding” yol bağlantısı projesini hayata geçiriyor.

Rotterdam bölgesinde erişilebilirliği ve ulaşımı geliştirmeyi, sürdürülebilir altyapı yoluyla bölgenin geleceğini güvence altına almayı hedefleyen proje kapsamında, iki kavşak, bir kara tüneli ve Scheur Nehri'nin altından geçen bir tünelin tasarımı, inşası, finansmanı ve 20 yıllık bakımı üstleniliyor.

Tünel parçalarının suyun altına yerleştirilmesi gibi karmaşık ve hassas bir operasyon gerektiren “Maasdeltatunnel” projesi ise Ballast Nedam'ın 2023'e attığı başarılı bir imza olarak değerlendiriliyor.

– “Amacımız, kendi kendine yeten, akıllı ve yeşil binalar inşa etmekti”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, projeye yönelik açıklamasında, “Amacımız, yaşam alanları ile sürdürülebilirliği bir araya getiren, kendi kendine yeten, akıllı ve yeşil binalar inşa etmekti. Ballast Nedam'ın bu alandaki global başarılarından ve sürdürülebilirlik odaklı yürüttüğü öncü çalışmalardan büyük gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ballast Nedam Proje Direktörü Patrick van Os, bu projenin, üstün teknik yetenek ve yenilikçi düşünce gerektiren bir çalışma olduğunu belirtti.

Van Os, “Çığır açan bu projeyi başarıyla tamamlayan ekibimizle büyük gurur duyuyorum. BAAK ve Rijkswaterstaat yetkilileri, danışmanlar, çok sayıda alt yüklenici ve Rotterdam Liman İdaresi gibi paydaşlar dahil olmak üzere yüzlerce kişi, bu projenin gerçekleşmesini mümkün kıldı. Ballast Nedam çalışmalarımızın 2024 sonunda kullanıma girdiğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bizi en çok heyecanlandıran, Rotterdam bölgesinin erişilebilirliğini geliştirmek ve ekonominin büyümesine katkıda bulunmak.” ifadelerini kullandı.

– Cartesius projesi, kent yaşamını sürdürülebilirlik ve refah ile birleştiriyor

Ballast Nedam, sürdürülebilir yaşam alanları kurma hedefi kapsamında, yenilenebilir enerjiye yönelik küresel stratejisini de genişletiyor. Bu stratejinin bir parçası olan Cartesius projesi, dünya genelinde insanların daha uzun, mutlu ve sağlıklı yaşadığı “Mavi Bölgeler” biliminden esinlenerek hayata geçirildi.

Mavi Bölgeler bilimi, modern kentleşme projelerinde ve sürdürülebilir yaşam alanlarının tasarımında ilham kaynağı olarak kullanılıyor. Proje, yoğun kent yaşamını sürdürülebilirlik ve refah ile birleştirirken, modern ulaşım yöntemlerini de entegre ediyor. Cartesius'taki tüm evler, düşük enerji tüketimi ve yeniden kullanılabilir malzemelerle inşa edilerek çevresel etkiler azaltılıyor. Sıcak su ve ısıtma, ortak toprak enerji kaynağı ve güneş panelleri aracılığıyla sağlanırken, binalar iklimle uyumlu beyaz çatılarla donatılarak yaz aylarında soğutma ihtiyacı azaltılıyor.

Ballast Nedam, sürdürülebilirlik taahhüdünü bir adım daha ileri taşıyarak, kablo kanallarından temellere ve çatıya kadar tamamı sürdürülebilir malzemelerle inşa edilen çok işlevli bir hidrojen istasyonu da geliştirdi.

Hollanda'nın 700 bar hidrojen dolum istasyonu “Mexicostraat Hidrojen İstasyonu”, hidrojen üretimini yerinde elektroliz yöntemiyle gerçekleştiriyor. Bu yenilikçi tesis, otomobillerden otobüslere, kamyonlardan teknelere kadar geniş bir yelpazede taşıma araçlarının fosil yakıtlar yerine hidrojenle dolum yapmasına olanak tanıyor ve temiz enerjiye geçişi hızlandırıyor.

Ballast Nedam, Rönesans Holding ile bu yıl, Edie Ödülleri'nde “Jonas Projesi” ile finalistler arasında yer alırken, SEAL Sürdürülebilirlik İş Ödülleri’nde ise “Yılın Sürdürülebilir Ürün Ödülü”nü kazandı.

Amsterdam'ın IJburg bölgesinde yer alan bina, sağlıklı yaşam, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliği esas alınarak tasarlandı. Projede ahşap ve sürdürülebilir beton gibi çevre dostu malzemeler kullanılırken, yapı yüzde 97'lik atık ayırma oranına ulaşarak sürdürülebilirlik alanında en yüksek “BREEAM” sertifikasına layık görüldü.

Jonas Projesi, modern şehir yaşamının gereksinimlerini karşılayan, çevresel etkiyi en aza indiren ve geleceğe yön veren bir model olarak öne çıkıyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331