Hyundai, fabrikasındaki atık kablolarını sanat eserine dönüştürdü

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 03.10.2024 12:30
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Hyundai, İzmit fabrikasındaki atık kablolarını görsel sanatçı Deniz Sağdıç ile birlikte sanat eserine dönüştürdü.

Markadan yapılan açıklamaya göre, Hyundai, ürettiği yeni nesil modellerinde geri dönüşüme ağırlık vererek sürdürülebilirliğe önem veriyor. Marka, özellikle atık malzemeleri geri dönüştürerek araçların iç mekanlarında değerlendirilmesi, çevrenin korunması ve aynı zamanda kaynakların daha dengeli kullanılmasında önemli rol oynuyor.

Hyundai'nin temiz çevre ve sürdürülebilirlik felsefesi Türkiye'de çok farklı bir şekilde öne çıkıyor. Bu kapsamda Hyundai Assan'ın gelecek vizyonu sanatla birleştirilirken, bu projeye “Sanatın Sürdürülebilirliği: IONIQ 5” adı verildi.

Proje kapsamında, görsel sanatçı Deniz Sağdıç'ın sürdürülebilirliğe olan yaklaşımı ve bakış açısı, Hyundai'nin üretimde kullandığı atık kablolarına yeniden hayat veriyor. Markanın ve Sağdıç'ın sanata olan bağlılığının bir araya geldiği bu projede, yaklaşık 2 kilometreden fazla uzunluktaki atık kablolardan 350×200 santimetre boyutunda bir IONIQ 5 portresi hazırlanırken aynı zamanda doğaya karşı sorumluluk da yerine getiriliyor.

Her türlü kullanılmış malzemeyi ve geri dönüştürülebilecek parçayı ileri dönüşüm prensibiyle, sanat dünyasında özel bir eser olarak yeniden yorumlayan Sağdıç, farklı tekniği ve hayal dünyasıyla dikkati çekiyor.

– IONIQ 5, sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

Satışa çıktığı ilk günden bu yana 100'ün üzerinde ödül alan tamamen elektrikli IONIQ 5, geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşturulan iç mekanıyla ile sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.

IONIQ 5'in kokpiti, düğmeleri, direksiyon ve kapı paneli, yüzeylerinde kolza bitkisinin çiçekleri ve mısır gibi bitkilerden elde edilen yağlardan üretilen biyo-boya kullanıyor. Koltuk, tavan döşemesi ve halılar ise şeker kamışı ve mısırdan elde edilen biyolojik bileşenler içerirken IONIQ 5'in iç tasarımındaki deri kaplamalarının boyası da keten tohumu yağından elde ediliyor.

Bu malzemelere ek olarak, koltuklarda ve kapı döşemelerinde de geri dönüştürülmüş pet şişelerden döşemelik kumaş iplikler elde ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Assan Yurt içi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Murat Berkel, sanat ve sürdürülebilirliği bir araya getirdikleri bu projede, çevreye karşı sorumluluklarını farkındalık yaratacak bir şekilde vurgulamak istediklerini belirtti.

Berkel, bu amaç doğrultusunda, Sağdıç'ın yaratıcılığını IONIQ 5 modelinin sürdürülebilirliğe olan katkısıyla birleştirdiklerini belirterek, “Hyundai markası olarak, bu eserle birlikte çevre bilincini topluma da aşılamak istiyoruz. 'Doğru Gelecek İçin Doğru Hamle' felsefemizle hareket ederek, yeşil bir gelecek için yarınlara umutla bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sağdıç da “Sanatın gücünü kullanarak çevre sorunlarına dikkati çekmek ve sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı artırmak, sanatımın ana unsurlarından biridir. Bu bağlamda Hyundai ile bu projede iş birliği yapmak, hem sanatın hem de teknolojinin çevre üzerindeki etkilerini olumlu yönde vurgulama fırsatı sundu.” değerlendirmesini yaptı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük İl Genel Meclisi Ekim ayı 3. Oturumunda Yazıköy imar planı itirazları değerlendirildi.

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığı’nda devam eden Ekim Ayı İl Genel Meclis Toplantıları’nın 3. Oturumunda Safranbolu İlçesi’ne bağlı Yazıköy imar planı itiraz dilekçeleri görüşüldü.

Başkan Sözen, ekim ayı meclis toplantısında Yazıköy imar planı ile ilgili 165 adet itiraz dilekçesinin İl Genel Meclisi komisyonları tarafından incelendiğini belirterek;

“Komisyonlarımız ile İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğümüz Yazıköy imar planına yapılan itiraz dilekçelerini tek tek incelerek, meclisimize raporlarını sundular. Komisyonlarımız çok ayrıntılı bir rapor hazırladılar. Netice itibariyle oy çokluğu ile hazırlanan rapor meclisimizden geçti. Sonuç itibariyle 165 itirazdan 80’i daha olumlu sonuçlandı” diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427