Karabük’te 2. Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü Konferansı Düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 08.10.2024 14:43
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından “2. Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü Konferansı” gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, konferansın ilk bölümü olan “Şirket Yönetiminin Geleceği” çalıştayı, KBÜ Kamil Güleç Merkez Kütüphanesi Fuaye Salonu’nda düzenlendi.

Programda, şirket yönetiminde geleceğe yönelik çözüm önerileri sunuldu.

Çalıştaya, Karabük Üniversitesi rektör yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Perugia Üniversitesi CHAOS Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Piero Dominici, UNESCO Gelecek Okuryazarlığı eski başkanı Witwatersrand Üniversitesi Yönetişim Okulu Misafir Öğretim Üyesi Dr. Riel Miller, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KBÜ Rektör Yardımcısı ve UNESCO Kürsü Başkanı Prof. Dr. Elif Çepni, çalıştayda gelecekte şirketlerin nasıl yönetileceği konusunda beyin fırtınası yaptıklarını belirtti.

Çalıştayda değişik alanlarda çalışan hocalar, yöneticiler, rektör yardımcıları ve öğrencilerin katıldığını bildiren Çepni, “2050’de şirket yönetimi dünyada nasıl olabilir, önce bunu tartıştık. Sonra da istenen şirket yönetimi bugün nasıl olmalı, onu tartışacağız.” ifadelerini kullandı.

Program, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen ikinci bölümle sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Valiliği tarafından “İl Afet Risk Azaltma Planı” (İRAP) toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Vali Mustafa Yavuz, Türkiye’nin ve bölgenin, bulunduğu coğrafya nedeniyle birçok afet riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Yavuz, deprem, sel, taşkın ve heyelanların toplumu derinden etkilediğini vurgulayarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasının, devlet ve tüm kurumların en öncelikli görevleri arasında olduğunu kaydetti.

Karabük İRAP’ın afet risklerini minimize etmek amacıyla kapsamlı bir yol haritası sunduğunu aktaran Yavuz, plan kapsamında afet türlerine yönelik 113 eylemin belirlendiğini anlattı.

Afetlerin etkilerinin en aza indirilmesi için somut adımlar atıldığını bildiren Yavuz, “Karabük İl Afet Risk Azaltma Planı’nın hayata geçirilmesi, afetlerle mücadele eden kaynaklarımızı, en etkin şekilde kullanmamızı ve olası tehlikeler karşısında güçlü bir duruş sergilememizi sağlamaktadır.” dedi.

Planının detaylarını paylaşan Yavuz, “2024 itibariyle bu eylemlerden yüzde 76’sı tamamlanmış, kırmızı eylemler olarak adlandırdığımız yüksek öncelikli eylemlerin ise yüzde 78’i başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu oranlar, Karabük’ün afetlere karşı hazırlıklı hale getirilmesinde kaydettiğimiz önemli mesafeyi gözler önüne sermekte olup, daha alınması gereken yolumuz bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yavuz, planı 2025 sonuna kadar tamamlamayı, Karabük’ün afetlere karşı daha dayanıklı ve hazırlıklı bir şehir olmasını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“2026 yılı itibariyle başlayacak olan yeni 5 yıllık plan döneminde de kazanımlarımızı daha ileriye taşımak ve riskleri minimize etmek adına çalışmalarımıza hız kesmeden bundan böyle de devam edeceğiz. Toplumumuzun huzuru, güvenliği ve refahı adına devletimizin kararlılığı ve desteğiyle, yerel paydaşlarımızın katılım ve katkılarıyla güçlü bir risk ve kriz yönetimi yapısı inşa ederek, Karabük’ü afetlere karşı daha güvenli bir hale getirmek için gereken tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz.”

Karabük İRAP çalışmalarında emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve paydaşlar teşekkür eden Yavuz, “Halkımızın can ve mal güvenliğini temin etme konusunda her türlü önlemi alarak, güçlü bir işbirliği içinde ilerleyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum.” dedi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, AFAD İl Müdürü Mustafa Avcı ile Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnan Keskin katıldı.

 

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427