Kastamonu Valisi Meftun Kollu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı ziyaret ederek üniversite-sanayi iş birliği, patent ve ticarileştirme üzere mevzular başta olmak üzere yürütülen akademik çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Kastamonu Valisi Meftun Kısımlı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük de hazır bulundu. Ziyaret sırasında Üniversite ile kent ortasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, eğitim, kültür ve toplumsal projelerde ortak çalışmaların artırılması üzere bahisler ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti söz ederek, üniversite olarak kentin kalkınmasına yönelik her türlü projeye dayanak vermeye devam edeceklerini vurguladı.
Vali Meftun Kısımlı ise Kastamonu Üniversitesi’nin bölgeye sağladığı katkılara dikkat çekerek, bu çalışmaların Kastamonu’nun gelişimi için büyük kıymet taşıdığını belirtti. Ayrıyeten Vali Kısımlı, gösterilen ilgi ve misafirperverlik için Rektör Topal’a teşekkür etti.
Vali Meftun Kollu ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, daha sonra Kastamonu Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi’ni (TTO) ziyaret ederek yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, TTO Genel Müdürü Prof. Dr. Alperen Kaymakçı ve Teknokent idaresi de eşlik etti.
Vali Kollu, Teknokent binasında yürütülen projeler hakkında bilgiler alarak, Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) Kastamonu’nun teknolojik ve ekonomik gelişimine sağladığı katkılar değerlendirildi. Ayrıyeten Vali Kollu, Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalarla da görüşmeler yaparak, üniversite-sanayi iş birliği, patent ve ticarileştirme üzere hususlar hakkında bilgi aldı.
Ziyarette Prof. Dr. Alperen Kaymakçı, Vali Meftun Dallı’ya plaket takdim eti.