Tabiat severler tarafından Trabzon’un Tonya ilçesinde yalnızca bu mevsimde açan ünlü "Mavi Yıldız" çiçeklerini görmek için 11 kilometrelik şiddetli fakat etkileyici bir tabiat yürüyüşü gerçekleştirildi.
Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyesi 39 doğasever, denizden bin 300 metre yükseklikte bulunan ve her yıl nisan ayında Mavi Yıldız çiçeklerine mesken sahipliği yapan Kadıralak Yaylasına tabiat yürüyüşü düzenledi. Araçlarla birinci olarak Düzköy ilçesine bağlı Doğankaya (Şahinkaya) mevkiine ulaşan sportmenler, burada etkileyici tabiat görünümleri eşliğinde yürüyüşe başladı. Parkurun birinci kısmında Şahinkaya tepesi ve tırmanış parkurunda incelemelerde bulunan takım, sonrasında vakit zaman karla kaplı tabanda ilerleyerek 11 km’lik parkur sonrasında Kadıralak Yaylası’na ulaştı.
Kadıralak Yaylası’na ulaşıldığında atletleri, mavi zakkum olarak da bilinen "Mavi Yıldız" çiçeklerinin oluşturduğu görsel şölen karşıladı. Yaylada fotoğraf ve görüntü çeken iştirakçiler, rengarenk tabiatın tadını çıkararak baharın tüm hoşluklarını objektiflerine yansıttı.
Dönüş yolunda Barak Gölü ve Canikdere Şelalesi’ne de uğrayarak programı sonlandırdıklarını kaydeden aktiflik sorumlusu Ahmet Yıldız, "Parkurumuzda Doğankaya’da bulunan tırmanış bahçesini gördük. Oradaki yarıktan arkadaşlarımızla birlikte itinalı formda geçtikten sonra yaylada açmış olan sarı menekşeleri gördükten sonra Kadıralak’a indik. Kadıralak’ta bu mevsimde mavi yıldız çiçekleri yer yer ve çok hoş bir halde açmıştı. 39 bireydik. Bütün arkadaşlarımızın tamamı faaliyeti çok hoş bir halde tamamladı. İştirakçilerin hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
Etkinliğe katılan atletlerden Demek Bayraktar ise "Bugün yeniden çok hoş bir aktiflik vardı. Arkadaşlarımızla hoş bir parkur yürüdük. Sarı menekşeleri gördük. Sonrasında da Kadıralak Yaylası’ndaki mavi yıldız çiçeklerine ulaştık. Nitekim çok hoş bir etkinlikti. Tam da mevsiminde yakaladık. Kar kalkınca olağanüstü oldu. Hoş bir gün oldu bizim için" tabirlerini kullandı.