Ramazan Programına Çok Sayıda Vatandaş Katıldı

Ramazan Programına Çok Sayıda Vatandaş Katıldı

Yayın: 04.06.2018 23:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayı dolayısı ile bir ay boyunca düzenlenen programlar her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Kılavuzlar Mahallesinde ki programa çocuklar başta olmak üzere mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Program, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kılavuzlar Mahallesinde yaptığı konuşmada; “2009 senesinden beri görevdeyim. 9 yıldan bu tarafa Karabük’teki değişimi Karabüklüler yaşıyor, bütün Türkiye’de izliyor. Bizi Türkiye izlerken, bizim içimizden bir kaç kişi de hikâye yazıyor. Bunlarda hiç önemli değil ama bakanların yaptığımız asansörlere nasıl baktığını kendi gözümle gördüm.

Ben göreve geldiğim zaman Karabük Belediyesi’nin elektrikleri kesildi. İşçisinin maaşını veremeyecek durumdaydı. Biz ise şu ana kadar 1 milyon nüfuslu şehirlerden daha fazla hizmet yaptık. 5 yıl gibi bir sürede %97 doğalgazı dağıttık. Kimsenin de ayağını çamura sokmadık. 1 milyon tondan fazla asfalt kullandık. 650 Km su borusu değiştirmemize rağmen Karabük’ün suyunu 1 gün dahi kestirmedik. 9 yıl boyunca hafta sonları ve bayramlarda su sıkıntısı çektik diyemezsiniz. Daha önce hafta sonları ve bayramlarda su kesintileri oluyordu. Kent meydanı, kütüphane, hal, mezbahane, alt geçitler, yürüyen merdivenler, asansörler, otoparklar ve mezarlık düzenlemeleri yaptık. Çok yakında da Valilik binasını yıkıp, oraya çok güzel bir cami yapacağız.

Karabük bazı konularda büyük düşünemiyor. 9 yıldan beri Karabük’te işsizlik probleminin çözülmesi için Eskipazar’a Organize Sanayi kurulması gerekli ve bu Organize Sanayinin de 30.000 dönüm olması lazım diyorum. Sonunda bundan 2 sene önce bir karar aldırtıyorum. Bakan bey’de 30.000 dönüm üzerinden müracaat edildiğinde ödeneklerin verilmesi ile ilgili söz veriyor. Ama yapılan müracaat 3.000 dönüm üzerinden.

En Büyük Sıkıntım Düşünceleri Büyültememek

Üniversite bugün 50 bin nüfusa ulaştı. Göreve geldiğim zaman ilk yaptığım işlerden birisi Üniversite alanını 4 bin dönüme çıkarmak oldu. Eflani’ye uluslararası büyük bir hava alanı yapalım dedim. Şimdi üniversitenin üstündeki bir alana havaalanı yapmaya kalkıyorlar. 900 metrelik pist alanı var. Ancak küçük uçakların inebileceği bir havaalanı olur. Hiçbir zaman büyük uçak inemez. İleride bize uluslararası bir havaalanı yapın dediğimizde sizin havaalanınız var diyecekler. Benim Karabük’teki en büyük sıkıntım düşünceleri büyültememektir.

Yenice’de Organize Sanayi yapalım dedik. 40 dönüm arazi bulmuşlar. 40 dönüm arazinin hepiniz ne olduğunu biliyorsunuz. Bakan bey’le konuştum. Arazinin paftalarını hazırlayıp size yollayacağım. Bu araziyi 2.000 – 2.500 dönüme çıkartalım dedim. Bakan bey’de tamam ne gerekiyorsa yapalım dedi. Bakan bey’e buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

Bizim taleplerimizi ve düşüncelerimizi bugüne kadar Ankara’ya taşıyacak bir arkadaşımız olmadı. Ankara’ya bizden bir temsilci yollasak, Karabük’te çok şeyi değiştireceğiz.

Diğer yandan Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi de Ramazan eğlenceleridir. Ramazan Ay’ı boyunca her mahallede yapacağımız etkinliklerle, hemşerilerimiz hem geçmiş Ramazanları yâd edecek hem de eğlenecek” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’nin geri ödeme listesine 81 ilaç daha eklendi

Yayın: 04.05.2024 15:04
Paylaş:
A+ A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacın daha Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödeme listesine alındığını bildirdi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yapılan düzenleme ile 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.” ifadelerini kullandı.

SGK’nin konuyla ilgili duyurusunda ise bu ilaçlardan birinin kanser, 6’sının diyabet, 11’inin antibiyotik, 4’ünün epilepsi-migren, 2’sinin MS, 1’inin obezite, 2’sinin pulmoner hipertansiyon, 7’sinin alerji ilacı olduğu belirtildi.

Düzenlemenin 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.