İşadamı Hacı Kamil Öztürk Son Yolculuğuna Uğurlandı

İşadamı Hacı Kamil Öztürk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yayın: 12.06.2018 00:19
Paylaş:
A+ A-

Tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Karabüklü işadamı Hacı Kamil Öztürk, son yolculuğuna uğurlandı.

Karabük Demir Tüccarları Derneği Başkanı İbrahim Öztürk’ün babası ve aynı zamanda Özmetal Demir Çelik Şirketi kurucularından Hacı Kamil Öztürk (85) tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. İşadamı Öztürk için Ulu Camiinde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Sevilen iş adamı Öztürk’ün akrabaları ve yakınlarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, siyasi parti temsileri, milletvekili adayları, işadamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından işadamı Hacı Kamil Öztürk’ün cenazesi Öğlebeli mezarlığında aile kabristanına defnedildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mapla Biyoteknoloji, Fonlabüyüsün’de yatırım taleplerini toplamaya başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Mapla Biyoteknoloji, Halk Yatırım'ın Fonlabüyüsün platformunda yatırım taleplerini toplamaya başladı.

Halk Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, “Paya Dayalı Kitle Fonlama” faaliyetinde bulunan Türkiye'nin kitle fonlama platformu Fonlabüyüsün, geleceğe değer katan erken aşamadaki girişimleri yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor.

Kayısı çekirdeği kabuğu gibi gıda atıklarından ve gıda yan ürünlerinden, doğada yüzde 100 çözünebilen biyoplastik ürünler üreterek sürdürülebilirliğe katkıda bulunan Mapla Biyoteknoloji AŞ, Fonlabüyüsün'de yatırım taleplerini toplamaya başladı.

Mapla Biyoteknoloji, kayısı çekirdeği kabuğu başta olmak üzere doğal ham maddeler kullanarak çevre dostu biyoplastik üretimi gerçekleştiriyor.

Şirket, bu biyoplastiklerle plastik endüstrisine sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunuyor. Mapla Biyoteknoloji, “Fırsatları çöpe atmayın!” mottosu ile gıda atıkları ve yan ürünlerindeki değerli bileşenleri sıfır atık hedefinde katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmeyi amaçlıyor.

Dünya genelinde toplam plastik üretimi yaklaşık 368 milyon ton olarak gerçekleşiyor.

Her yıl 300 milyon ton plastik atık oluşurken, plastik atıkların neden olduğu mikroplastik sorununun, çevre ve sağlık üzerinde olumsuz etkileri bulunuyor.

Bu kapsamda, ambalaj malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, dayanıklı plastik parçalar, tekstil ve otomotiv gibi çeşitli endüstrilerde kullanılabilen farklı özelliklere sahip doğada yüzde 100 çözünebilen biyoplastik türleri üreten Mapla Biyoteknoloji, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Sınırda Karbon Vergisi düzenlemesi ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyumu hedeflemesiyle küresel pazarda yüksek potansiyele sahip.

Sürdürülebilir bir gelecek hedefine katkıda bulunmak için gıda atıklarını değerlendirerek biyoplastik ürünler geliştiren Mapla Biyoteknoloji'ye, Fonlabüyüsün'ün web adresi üzerinden MKK ve Takasbank güvencesiyle yatırım yapılabiliyor.