Köy Yangınında 3 Ev Alevlere Teslim Oldu

Köy Yangınında 3 Ev Alevlere Teslim Oldu

Yayın: 12.07.2018 22:48
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Gökpınar köyünde çıkan yangında 3 ev ve bunlara samanlıklar alevlere teslim oldu. Bartın sınırında olan köyde çıkan yangının diğer evlere sıçramaması için yangın helikopteri ile ilk müdahale yapılarak kontrol altına aldı.

Safranbolu ilçesine bağlı Gökpınar köyünde Kazım Yılmaz’a ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi sonrası Yılmaz’a ait diğer ev ile onun yanında bulunan Saadet Ünlü’ye ait eve sıçradı. Köylülerin durumu bildirmesi üzerine yangına ilk olarak Karabük’te konuşlu bulunan yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Daha sonra köye ulaşan Orman İşletme Müdürlüğüne ait aranzöz ve Safranbolu Belediyesine ait itfaiye araçları müdahale ederek söndürdü.

Yangınla ilgili Jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta yüksek kesimlerde kar etkili oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu.

Reşadiye ilçesinde gece saatlerinde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağdı.

Çavuşbeyli, Hacıköy, Köklü, Akçakolay köylerinin ortak yaylası Yellüce ile Taşlıca köyünün yaylasına kar yağdı.

Bazı vatandaşlar araçlarına zincir takmak zorunda kaldı.

Bölgede aralıklarla kar devam ediyor.

Başçiftlik ilçesinin yüksek kesimleri ile yaylalarda da kar etkili oldu. Hayvanlarını yaylalara çıkaran çobanlar, alçak kesimlere inmek zorunda kaldı.

Çobanlık yapan Mehmet Açıkel (51), bir hafta önce koyunlarını yaylaya çıkardığını belirterek, “Son üç gündür sürekli yağmur. Bu sabah hayvanlarımı otlatmaya çıkaracaktım. Dışarı çıktığımda her taraf bembeyaz olmuştu. Sürüyü hemen yayladan alarak ilçedeki meraların olduğu alana geri getirmek zorunda kaldım.” dedi.