Hz. Mevlana, Karabük Üniversitesinde anıldı

Hz. Mevlana, Karabük Üniversitesinde anıldı

Yayın: 14.12.2018 22:51
Paylaş:
A+ A-

Hz. Mevlana vefatının, 745’inci yıl dönümünde Karabük Üniversitesinde düzenlenen program ile anıldı.

Büyük İslam alimi ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin 745’inci vuslat yılında Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda anma etkinliği gerçekleştirildi.

Sema mukabelesinin icra edildiği ve ilahilerin okunduğu anma gecesine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özçağlar ve Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile akademisyenler ve öğrencilerden oluşan davetliler katıldı.

Hz. Mevlana’yı anma programında Eskişehir Müzik Topluluğu sah ekibi eşliğinde gerçekleşen sema mukabelesi duygu dolu bir gece yaşattı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

Programın sonunda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, sah ekibine teşekkür ederek hediye takdimde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da üniversite öğrencilerinin darbedilmesiyle ilgili 2 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 00:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da fakülteye gitmek için servis kiralayan üniversite öğrencilerinin darbedilmesiyle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Sürmene ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bulunduğu serviste 2 Mayıs'ta çıkan kavgayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler S.Y, H.S, K.D. ve Ö.D, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden K.D. ve Ö.D. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, S.Y. ve H.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öğrencilerin bulunduğu T.D. yönetimindeki servis hareket halindeyken, Ö.D'nin kullandığı aracın önünde durması üzerine iki şoför arasında tartışma çıkmıştı.

T.D. ile Ö.D. minibüs durağındaki kulübede konuştukları sırada, K.D, S.Y. ve H.S. ile servisteki öğrencilerden F.Ö, E.D. ve M.Ö. arasında arbede yaşanmıştı.

Olayla ilgili K.D, Ö.D, S.Y. ve H.S. gözaltına alınmıştı.