4 bin 580 Parça Tarihi Eserle Yakalandı

4 bin 580 Parça Tarihi Eserle Yakalandı

Yayın: 17.01.2019 20:58
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla tarihi eser kaçakçılığı yaptığı öne sürülen Y.Ç. (39), Helenistik, Roma, Bizans ve değişik dönemlere ait 4 bin 580 tarihi eserle yakalandı.

Karabük’te tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Y.Ç. polisin düzenlediği operasyonu ile yakalandı. Y.Ç.’nin evinde yapılan aramada Helenistik, Bizans, Roma ve değişik dönemlere ait değişik ebatlarda 23 metal parça, üzerlerinde ibareler okunamayan 23 ince metal parça, üzerlerinde çeşitli simgeler olan 3 altın görünümlü sikke, 1 yüzük, değişik ebatlarda 21 sikke, değişik ebatlarda ok ucuna benzer 8 metal parça, çeşitli şekillerde 5 kolye ucu, yüzük benzeri 16 metal parça, 20 metal parça, gümüş görünümlü üzerlerinde çeşitli şekiller bulunan 38 metal parça, üzerlerinde değişik şekiller bulunan 2 haç, değişik boyutlarda üzerlerinde simgeler bulunan 90 sikke, değişik boyutlarda 85 metal parça, 1 yeşil renkli cam şişe, 1 bordo renkli cam şişe, 1 kadın figürlü metal heykel, değişik ebatlarda 40 sikke, gümüş renkli üzerinde figür olan küçük 1 metal parça, değişik boyutlarda üzerlerinde değişik figürler bulunan 4 bin 201 sikke olmak üzere toplamda 4 bin 580 tarihi eser ele geçirildi.

Emniyette ifadesi alınan Y.Ç. daha sonra Karabük adliyesine sevk edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

3 Mayıs Türkçülük Günü

Yayın: 03.05.2024 11:28
Paylaş:
A+ A-

Sosyal medyada 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında artan ilgi ve merak, kökeni ve kutlama geleneği hakkında birçok kişiyi araştırmaya yöneltiyor. İşte, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün kökeni ve kutlama geleneği hakkında detaylar:

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinde gerçekleşen ve ırkçılık-Turancılık davasının bir parçası olan Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ortaya çıktı. Bu olayın ardından, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Reha Oğuz Türkkan ve diğer mahkumlar tarafından kutlandı.

Geleneksel olarak devam eden bu kutlamalar, Türkçüler Günü adını aldı ve sonraki yıllarda da devam etti. Türk milliyetçiliği ve kültürünün önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Türkçülük ideolojisinin ve hareketinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliği ve kültürünün kutlandığı ve anıldığı bir gün olarak Türk toplumu için önemli bir yer tutmaktadır.