Millet İttifakı’ndan Coşkulu Yürüyüş

Millet İttifakı’ndan Coşkulu Yürüyüş

Yayın: 29.03.2019 21:01
Paylaş:
A+ A-

Millet İttifakı’nı oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Yerel seçimler öncesi coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Güven kavşağından başlayan yürüyüş, Zonguldak Caddesi, Ankara caddesi güzergahı boyunca devam etti.

Yürüyüşe; CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Aksoy, İYİ Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Dursun Altıparmak, CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Elif Köse, CHP ve İYİ Parti’nin İl ve İlçe Teşkilatları destek verdi.

Ellerinde parti bayraklarıyla sokakları dolaşan kalabalık gruba vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gösterdi. Millet İttifakının İYİ Partili Karabük Belediye Başkan Adayı Dursun Altıparmak’a sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar, Altıparmak’ı desteklediklerini belirterek, bu seçim yürüyüşünü şimdiden zafer yürüyüşü olarak yorumladılar.

Yürüyüş esnasında bazı vatandaşların “Karabüksporu kurtar başkan” diye slogan atarken, Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Dursun Altıparmak ve Safranbolu Belediye Başkan Adayı Elif Köse vatandaşları selamladı. Yürüyüşte partililerin ise morallerinin yüksek olduğu gözlendi.

Millet İttifakının İYİ Partili Karabük Belediye Başkan Adayı Dursun Altıparmak, 31 Mart’ta Karabük’te büyük bir destan yazacaklarını bunu da Karabük’ün çok değerli halkıyla birlikte gerçekleştireceklerini söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesinde “Temel Barista” Eğitimi düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista” Eğitimi gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından verilen eğitime 17 kişi katıldı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, kahve çeşitlerine ilişkin bilgi vererek, “Bunları tek tek kursiyerlerimize gösteriyoruz, yapıyoruz, yaptırıyoruz. Espresso makinesinde yeni olarak öğüttüğümüz kahveyi temperlemesinden, espressonu nasıl alınacağına kadar bütün aşamaları tek tek göstererek, kursiyerlerimize öğretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, farklı alanlardan ve bölümlerden kursiyerlerin olduğunu belirterek, kahve kültürünü benimseyen herkesin, kurs talebinde bulunduğunu vurguladı.

Kursta kahve hazırlama noktasında birçok deneyim elde edildiğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

“e-Devlet'ten taranan sertifikalarımız var. Üniversite bünyesinde, bunları biz veriyoruz. Bu sertifikayla kafelerde barista olarak çok rahat bir şekilde kursiyerlerimiz çalışabiliyorlar, iş bulabiliyorlar. Şu anda kahve yeni bir trend, ciddi bir eğilim var bu alanda. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde birçok kafe mevcut. İnsanlar buralara gidip, zaman geçiriyorlar. Dolayısıyla bu yoğun olan kafelerde kursiyerlerimiz de çok rahat iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Bütün kahvelerimizi her şeyi tek tek gösteriyoruz, yaptırıyoruz. Dolayısıyla onlar da deneyim kazanmak kaydıyla çok rahat bir şekilde iyi bir barista olabiliyorlar.”

Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Güler de 38 saatlik bir eğitim aldıklarını bildirdi.

Kursta her çeşit kahve türünü öğrendiklerini aktaran Güler, “Kahveleri çok seviyorum. Hepsinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Kahvelerin aslında zor bir şekilde yapılmadığını, kolay bir şekilde olduğunu ama el becerisi gerektirdiğini görmüş oldum.” değerlendirmesinde bulundu.